Viikon kuulumiset luettavissa – herkuttelua ja yllättäen sairastelua

Marraskuu on jo täällä, mutta ilmat ulkona ovat yhä hyvin syksyiset. Siitä huolimatta tässä tulee raporttia kuluneesta viikosta, johon kuului muun muassa herkuttelua sekä yllättäen sairastelua.

Viikko ei alkanut kovinkaan hienosti, vaikka ulkona paistoikin aurinko ihanan kirkkaasti. Jouduin nimittäin ottamaan yhteyttä päivystykseen, kun flunssan oireet alkoivat nousta taas esiin. Tai oikeastaan eivät edes olleet välillä kokonaan kadonneet.Sain sitten taas lääkekuurin poskiontelotulehdukseen ja lopulta lähetteen eteenpäin. Ehkäpä tälle sairastelulle saataisiin päätös. En kuitenkaan antanut tämän masentaa ja kirjoitin positiivisen jutun maanantaista.

K-citymarketin tarjouksia lukiessa kävi tekemään kovasti mieli voileipäkakkua, joten sitähän piti tietenkin tehdä. Kylmäsavulohi oli sopivasti tarjouksessa, joten tämä valikoitui pääraaka-aineeksi kakkuun. Voileipäkakun valmistuksen aloittamisen jälkeen huomasin, että perjantaina on Topilla nimipäivä, joten se oli Topin päivä kakku.

Muutenkin tällä viikolla on tullut valmistettua keittiössä kaikenlaista jännää. Maanantaina myös herkuteltiin, kun valmistin rakkaalle vaimolle suklaatorttua. Oikein maistuvasta tortusta nautittiin kermavaahdon ja turkinpippurirouheen kanssa. Rouhe oli tietenkin itse nuijittu. Kätevä juttu, kun samalla avusttajat voivat samalla purkaa aggressioitaan. 😉

Valmistin eräs päivä omalla reseptillä curry-mangokastiketta. Käytin kastikkeen valmistukseen tuorettta mangoa. Sen kaverina oli Lidlin revittyä kanaa, basmatiriisiä sekä mummon kurkkuja. Viimeisimpänä mainittu oli myös itse valmistettu. Viipaloitu kurkku laitetaan etikka-vesi-sokeriliemeen mausteiden kanssa. Viikon aikana tuli valmistettua myös jauhelihakastiketta, jonka reseptin löydät täältä.

Maijun taiteiluja

Maiju puolestaan on tällä viikolla taiteillut oikein urakalla. Hän valmisti muun muassa oveemme upean ”Ei mainoksia” -kyltin. Yllättäen kyltissä on koristeena sammakko. Tuota roskapostia tuli aivan liikaa, joten kyltti oli aiheellinen. Alla olevista kuvista löydät myös kaksi Maijun maalaamaan taulua.

Maijun upeita hartsinukkeja on myös kuvailtu tällä viikolla. Alkuun tuo harrastus tuntui hassulta, mutta jotenkin minäkin olen alkanut tykkäämään noista nukeista. Nukeista saa otettua kivoja kuvia.

Kuluneen viikon lauantaina vietettiin pyhäinpäivää, jolloin perinteisesti muistellaan jo keskuudestamme poistuneita rakkaita ihmisiä. Meilläkin paloi kynttilä koko päivän.

Meidän syksyiseen viikkoon mahtui siis paljon kaikenlaisia asioita sekä ajatuksia. Miten sinun viikkosi on kulunut tällä kertaa?

[newsletter]

Viikon kuulumiset luettavissa – herkuttelua ja yllättäen sairastelua
Siirry sivun alkuun