Synkkää keliä ja jouluista tunnelmaa – viikon kuulumiset

Viikko on jälleen vierähtänyt, joten on aika kirjoittaa juttua siitä. Kalenteriin käännettiin joulukuu, joten vuosikin alkaa olla lopuillaan. Tällä viikolla on tapahtunut taas kaikenlaista ja siitä voit lukea tästä jutusta.

Posti on kiikuttanut tällä viikolla paljon jouluṕukin lähettämiä paketteja tänne. Tänä vuonna on kuulemma niin suuri kulutusjuhla näin joulun alla, että paketteja pitää lähettää varastoon ympäri Suomea. Ne pitäisi kuulemma myös paketoida joulupukin puolesta. On kyllä mennyt ihmeelliseksi tämä touhu. Itse ainakin panostan laatuun enkä määrään.

Topi ihmettelee isoa pakettia.

Ensimmäinen adventtisunnuntai on tänään, joten jouluun on aikaa enää reilut kolme viikkoa. Nyt on siis korkea aika aloittaa jouluvalmistelut, jos niitä ei ole vielä aloittanut. Meillä on ollut koristeet esillä jo pitkän aikaa. Joululahjat kannattaa myös hankkia hyvissä ajoin.

Kettu ja adventtikynttilä.

Kynttilöitä palamaan.

Uutta muotia

Muodissa pitää pysyä aina mukana, joten Maiju tilasi minulle uuden hienon possuisenhatun. Nyt ei pitäisi kovallakaan pakkasella päätä palella. Possu sopii hyvin myös tähän vuodenaikaan. Maiju tilasi itselleen myös uuden hatun, josta näet kuvan alapuolelta.

Vamaset sillalla.

Viikko on ollut synkkä, kun aurinko on sitkeästi pysynyt piilossa pilvien takana. Lauantaina aurinko päätti näyttäytyä ja lähdettiin käymään Lidlissä. Laitaatsalmen ylittävältä sillalta sai otettua upeita maisemakuvia.

Upeat maisemat.

Jokaiselta ihmiseltä pitäisi löytyä joulukalenteri, tiesittekö sen. Meillä löytyy yhteensä kolme joulukalenteria. Molemmilla suklaakalenterit, Pokemon ja Hello Kitty. Lisäksi tonttu tuo päivittäin pienen yllätyksen Maijun joulusukkaan.

Pokemon joulukalenteri.

Maijun joulukalenteri.

Tiistaina minulla oli jälleen kerran aika poskiontelon huuhteluun. Nyt on kyllä todella sitkeä tapaus tämä tulehdus, kun ei meinaa talttua millään. Ensi viikolla on ainakin vielä edessä yksi käynti. Pitäkäähän peukkuja pystyssä, että tämä kerta riittäisi.

Maijun viikkoon kuului muun muassa taiteilua. Alla olevassa kuvassa on hänen tuorein teoksensa. Upeita koristeita seinille taas lisää. Toisessa kuvassa nukkeja, jotka laitettiin esille näkyvämmälle paikalle.

Lohikäärme

Kauniita nukkeja.

Tässä tämän viikon jutut kerrottuna. Miten sinun kulunut viikko on mennyt ja mitä olet sen aikana touhunnut?

Ensi viikolla vietetään itsenäisyyspäivää ja meille tulee vieraita. Tehdään oikein juhlallinen ateria. Onko sinulla mitään suunnitelmia itsenäisyyspäivän varalle?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.