Ruokaa, lahjoja, kyläilyä… – Jouluviikko kuvin ja sanoin

Jouluviikko alkaa olla ohi, joten on aika kirjoittaa kuluvan vuoden viimeinen viikkoraportti. Viikkoon kuului muun muassa hyvää jouluruokaa sekä kyläilyä.

Jouluaatto vietettiin Maijun kanssa kotona. Aatto meni aika perinteiseen tapaan hyvää ruokaa nauttien ja muun muassa katsottiin ihana Lumiukko animaatio. Tarkemmin voit lukea lisää täältä.

Tapaninpäivänä kävimme jouluvierailulla siskon perheen luona. Oli kiva nähdä taas pikkuisia ja vähän isompiakin lapsia sekä nähdä, että mitä joulupukki oli heille tuonut. Nautittiin yhdessä oikein maistuvaa jouluruokaa. Minäkin sain sen ”pakollisen” viipaleen kinkkua.

Kasa joululahjoja.

Paita takaa.

Jouluruoka maistuu hyvältä.

Ruokapöydän ääressä.

Vamanen ja joulukuusi.

Viikon aikana kävin myös ulkoilemassa sen viikon pakollisen kerran. Näin talvella ulos lähtemisen kynnys on suuri, sillä päälle pitää pukea paljon ja koskaan ei tiedä miten lumityöt on tehty. Pyrin kuitenkin käymään ulkoilemassa ainakin kerran viikossa.

On lunta tulvillaan.

Kävin oikeasti ulkona.

Raskaiden jouluruokien syömisen jälkeen on hyvä syödä hieman kevyemmin. Kävin torstaina ostamassa vähän lisää herkkuja alennusmyynnistä. Sunnuntaina puolestaan herkuteltiin oikein suklaisella juustokakulla. No pyhänä ruokana sentään oli kevyttä, kanaa ja riisiä.

Oikein hyvää kakkua.

Kanaa ja riisiä.

Vuoden viimeinen päivä on edessä huomenna maanantaina. Kulunut vuosi on ollut erittäin mielenkiintoinen, täynnä ylä- ja alamäkeä. Eli siis oikeastaan ihan normaalia. Kirjoitin jo koosteen vuoden positiivisista muutoksista ja sen voit lukea täältä.

Haluaisin myös kuulla, että miten sinun viikko ja joulu kului? Oikein hyvää tulevaa vuotta!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.