Lumessa jumitusta, upeita aurinkoisia päiviä sekä muut viikon jutut

Aurinkoinen sunnuntai päivä päättää tämän tammikuun kolmannen viikon. Kuluneella viikolla on tullut oltua muun muassa lumessa jumissa sekä herkuteltua.

Alfred J. Kwak oli lapsena suosikkiohjelmani, vaikka sarjan alku olikin todella surullinen. Alfredin vanhempien kuolema itketti melkein aikuisenakin. Tällä viikolla sain Maijulta ihanan Alfred pehmolelun. Lapsena minulla oli samantapainen, mutta pienempi pehmolelu.

Alfred ja minä.

Alfred ja nukke.

Talvi hankaluuksia

Talvi, lumimyrsky ja viimeisiään vetävä sähköpyörätuoli ei ole mitenkään hyvä yhdistelmä. Tämä tuli testattua tiistaina, kun minulla oli aika poskiontelon huuhteluun ja taksia en käytä lyhyillä matkoilla. Jäin siis jumiin pahemman kerran, mutta onneksi apuun riensi ohi ajanut Vihavaisen Taksi Oy:n kuljettaja. Kiitos vaan vielä kerran.

Sain muuten tietää tällä viikolla, että uuden sähköpyörätuolin saapuminen käyttööni lähestyy vihdoinkin. Tammikuun lopulla pääsen nimittäin jo koeajoon. Toivottavasti olisi hyvä ja lopullinen versio tulisi käyttöön nopeasti.

Lumen tulemisen jälkeen sää muuttui täysin ja kunnon pakkaset saapuivat. Tämä ei tietenkään helpottanut yhtään vamasen ulkoilemista. Onneksi on voinut ihastella upeita talvisia maisemia ikkunoista. Meiltä avautuvat upeat näkymät Saimaalle. Toisessa suunnassa näkyy kiva talvinen maisema.

Upea  tammikuinen maisema.

Pizza-online.fi

Maisema toiseen suuntaan.

Hyvät herkut, parempi mieli

Tähänkin viikkoon on tietenkin mahtunut myös herkuttelua ja hyvää ruokaa. Maiju leipoi ihania suklaamuffinsseja, kyllä minua nyt hemmoteltiin. Lauantaina puolestaan paistettiin lettuja, jotka maistuivat erinomaisesti jäätelön, hillon sekä banaanin kanssa.

Lohi oli tällä viikolla Lidlissä hyvässä tarjouksessa, joten pitihän sitä ostaa. Ruoaksi tehtiin perjantaina uunilohta kookoskastikkeella. Todella hyvin sopii lohelle myös hieman intialainen makumaailma. Kuvassa edellisen päivän tähteeksi jäänyt perunamuusi, muuten lohen kaverina oli basmatiriisiä.

Suklaamuffinssit lautasella.

Nyt maistuu lettu.

Uunilohi ja perunamuusia.

Pakkasella on hyvä viedä ulos tuulettumaan muun muassa pehmolelut. Meidän muutama pehmolelu päättyi ulkoilemaan parvekkeelle. Löydätkö muuten kuvasta Topin?

Paljon pehmoja parvekkeella.

Tässä siis tämän viikon tapahtumista juttua, toivottavasti jaksoit lukea loppuun asti. Miten sinun viikko on mennyt? Joko odotat kovasti kevättä? Jos vastasit kyllä niin käy lukemassa kirjoittamani runo aiheesta.

Ensi viikolla meillä on Maijun kanssa aihetta juhlaan, sillä ollaan torstaina oltu naimisissa jo viisi vuotta. Kyllä aika kuluu vauhdilla. Toivottavasti yhteisiä vuosia on vielä paljon edessä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.