Seitsemän vuotta naimisissa ja muut viikon kuulumiset

Seitsemän vuotta sitten menimme Maijun kanssa naimisiin, kyseessä on siis villahäät. Tämän merkkipäivän juhlinta on tietenkin ollut kuluneen viikon kohokohta. Tähän hyvin talviseen viikkoon on kuulunut myös hyvää ruokaa.

Lidl toi äskettäin myyntiin kaksi erilaista Sushi boxia, Kyoto ja Arakawa. Hintaa näillä lajitelmilla on 3,99 euroa. Edellisen viikon päätteeksi nautimme Maijun kanssa lajitelmista toisen, Arakawan. Tästä lajitelmasta voisi lyhyesti sanoa, että oli oikein hyvää ja tulee varmasti ostettua uudelleenkin. Ja oli niin hyvää, että ensi kerralla ostetaan molemmille omat lajitelmat. Tai yritetään ostaa, sillä tuntuvat olevan hyvin suosittuja ja hyllyt ovat tyhjiä,

Ennen kuin aloimme olemaan yhdessä Maijun kanssa niin sushi ja moni muu Aasian herkku oli minulle täysin tuntematon. Maijun myötä on tullut tutustuttua niinkin jännään ruokaan kuin nuudeli. Nykyään etenkin katkaravun makuisia nuudeleita on ruokapöydässä lähes viikoittain. Tälläkin viikolla keitin nuudeleita ja sitten lisäsin sekaan tonnikalaa, ruokakermaa sekä juustoraastetta. Todella helppoa ja hyvää. Mistä kaikesta olisikaan jäänyt paitsi ilman Maijua.

Kuvassa sushi Arakawa lajitelma.
Sushi Arakawa lajitelma.

Muutenkin tällä viikolla on tullut syötyä oikein hyvin ja toki myös valmistettua keittiössä kaikenlaista. On nimittäin valmistettu ruoaksi muun muassa soseutettua bataatti-juuripersiljakeittoa ja makkara-spagettipataa. Juuripersilja on kaikille kokeilemisen arvoinen juures. Tämän lisäksi valmistin perjantaina gluteenitonta ciabatta-leipää, joka yllätti todella positiivisesti. Viikonloppuna valmistettiin yhdessä gluteenitonta voileipäkakkua juhlan kunniaksi.

Nälkäinen vamanen ja ruokaa.
Joko saa ruokaa?
Bataatti-juuripersiljakeitto juustoraasteella.
Bataatti-juuripersiljakeitto on oikein maukasta.
Ciabatta-leipä oli todella hyvää.
Ciabatta-leipä oli todella hyvää.

Villahäät eli seitsemän vuotta naimisissa

Kuluneen viikon päätteeksi oli hieman aihetta juhlaan, sillä mentiin Maijun kanssa naimisiin seitsemän vuotta sitten. Kyseessä on tietojen mukaan villahäät. Oltiin silloin tunnettu vasta vajaa vuosi, mutta mitäpä sitä aikailemaan tosi rakkauden edessä. Nyt ei voi kuin ihmetellä, että mihin ihmeeseen tämä aika oikein katoaa. Tuokin tuntui tapahtuvan äskettäin. Juhlan kunniaksi viikonloppuna valmistettiin voileipäkakkua, jossa oli täytteenä muun muassa kinkkusuikaleita. Lisäksi syötiin pizzaa sekä kebabia kotiinkuljetettuna.

Tuore aviopari kuvassa  seitsemän vuotta sitten.
Kuva seitsemän vuoden takaa.
Seitsemän vuoden kunniaksi leivottu voileipäkakku matkalla jääkaappiin maustumaan.
Voileipäkakku matkalla jääkaappiin maustumaan.
Seitsemän vuotta naimisissa ja sen kunniaksi voileipäkakkua.
Seitsemän vuoden kunniaksi voileipäkakkua.
Seitsemän vuotta naimisissa ja sen kunniaksi myös kebabia.
Ja myös kebabia löytyy!

Talvinen tammikuu on saanut jatkoa myös kuluneen viikon aikana ja lunta on tullut kovaa tahtia lisää. Hienoa on, että välillä Suomessakin on kunnon talvi. Vaikka monelle, etenkin apuvälineiden avulla liikkujalle tämä tietää vaikeuksia elämään. Tässä tulee muutama uusi talvinen kuva, joita osa on otettu ikkunan läpi ja osa on henkilökohtaisten avustajien happi hyppelyllä ottamia.

Pihassa asuvan oravan jälkiä lumessa.
Pihassa asuvan oravan jälkiä lumessa.
Lunta on tullut todella paljon tänä talvena.
Lunta on tullut todella paljon tänä talvena.
Upeat huurteiset puut.
Upeat huurteiset puut.
Pihan pyöräteline lumessa.
Pihan pyöräteline lumessa.
Seitsemän kerroksisen talon piha.

Tämmöinen talvinen viikko oli tällä kertaa täällä Savonlinnan suunnalla. Miten sinun viikko on sujunut?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.