Takatalvi ennen kunnon kevättä

Takatalvi ennen kunnon kevättä iski tällä viikolla. Muuten viikkoon on mahtunut hyvää ruokaa sekä taidetta.

Tämä viikko lähti käyntiin hienossa keväisessä säässä, kun lämpötila nousi jo kymmeneen asteeseen. Käytiin hyvän sään kunniaksi Tuiskun kanssa yhteisellä ajelulla jo toisena päivänä peräkkäin. Heti viikon alkuun olikin syytä lähteä ulos, sillä kelit näyttivät säätiedotuksen mukaan huononevan viikon loppua kohden todella paljon. Lupasivat nimittäin jopa lumisateita. Tuossa vaiheessa tuntui kuitenkin siltä, että en usko, koska ei noihin ennusteisiin ole ollut mitään luottamista viime aikoina.

Tuisku ulkona.
Niin kuin kuvasta näkyy, Tuisku nautti ulkoilusta.
Vaihdoin jo toppatakin vähän kevyempään takkiin. Viime vuonna tämä muutos tapahtui paljon myöhemmin.

Takatalvi iski

Tuossa vähän aiemmin ilmennyt epäillys oli turha. Ne erittäin hyvät säät olikin tältä kuluneelta viikolta tässä. Viikon aikana iski nimittäin kaksi kunnon lumimyrskyä. Lisäksi tuulta on riittänyt vaikka muille jaettavaksi. Huonoin sää sattui tietenkin keskiviikkoon, kun meillä olisi ollut taloyhtiön yhtiökokous. Matka kokoukseen ei olisi ollut pitkä, mutta se jäi kuitenkin väliin tällä kertaa. Onneksi esityslistalla ei ollut mitään erikoisempaa, kun taloyhtiön kaikki isot remontit on jo tehty.

Lippu puolessatangossa Savonlinnan paloasemalla.
Keskiviikkona oli koko maassa suruliputus. Syynä oli Vantaalla tiistaina tapahtunut järkyttävä kouluammuskelu.

Tehtiin kuluneella viikolla ensimmäisen kerran risottoa haudutuspadassa. Tästä Hiillos makkaran sekä gluteenittomien järvikalapuikkojen kanssa syödystä pinaattirisotosta tuli oikein hyvää. Ja tätä tullaan varmasti tekemään uudestaankin. Haudutuspadassa tehtiin myös toinen ruoka tällä viikolla. Tämä ruoka oli lasagnette tonnikalasta. Ainekset viidessä minuutissa pataan ja sitten haudutusta pari tuntia. Tämä ruoka oli myös todella maistuva.

Kalapuikkoja, Curry Mango maustekastiketta ja pinaattirisottoa. Oli oikein hyvä yhdistelmä kyseessä.

Se on yksi viikko jälleen kerran kulutettu loppuun. Toivottavasti jaksoit lukea loppuun ja toivottavasti sinun viikko on sujunut tällä kertaa hyvin! Lopuksi kuvia muista viikon aikana tapahtuneista asioista.

Erilaisia silikonivuokia.
No nyt on hyvä tehdä airfyerissa muffinssit, munakkaat yms, kun tilasin tämmöisiä kivoja vuokia.
Tuiskun piirtämä hahmo.
Tuisku piirsi tämmöisen Turtles Leonardo -hahmon. Turtles oli yksi minun suosikki juttu lapsena.
Iso kasa perunapiirakoita.
Sunnuntaina pörssisähkön hinta oli välillä jopa miinuksella. Uuni olikin kuumana, kun tehtiin gluteenittomia perunapiirakoita.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa