Äänestys ja rakkaiden virpojien vierailu – Katso miten vamasten viikko kului?

Viime viikko päättyi hyvin aurinkoiseen keliin, mutta tämä viikko alkoi takatalvella. Tähän viikkoon on kuitenkin mahtunut muun muassa eduskuntavaalit ja virpojien vierailu.

Tänään sunnuntaina on eduskuntavaalit ja pitihän se käydä tietenkin äänestämässä. Tällä kertaa Savonlinnan Hernemäen äänestyspaikalla oli hyvin otettu huomioon esteettömmyys. Opasteet esteettömään sisäänkäynnille oli hyvät ja ovi tultiin avaamaan pyytämättä.

Savonlinna on vaarassa menettää sairaalan ja on hyvin tärkeää saada eduskuntaan ihmisiä täältä. Vaalipiiri on nykyään niin iso, että tämänkään alueen oma kansanedustaja ei ole mikään itsestäänselvyys. Eikä monen sadan kilometrin päässä asuva ole kiinnostunut alueeni asioista.

Jokainen tietenkin äänestää sen mukaan mikä itselle tuntuu tärkeältä. Muista sinäkin äänestää, vain niin voi saada muutoksia aikaan!

Tutkimassa vaalimainoksia lehdestä.

Äänestyspaikalla on hyvät opasteet.

Aurinkoinen viikko sai chilit ja tillin kasvamaan hurjaa vauhtia. Maanantaina sain siirrettyä chilit isompiin ruukkuihin. J́oukkoon liittyi myös kaupasta ostettu basilika, jonka istutin ruukkuun.

Kasvit odottavat kesää.

Innostuin tällä viikolla kirjoittamaan juttua hengityksestä, joka omalla kohdallani tarvitsee toimiakseen riittävästi hengitystukea. Hengittäminen on monelle ihmiselle asia, joka tapahtuu kuin itsestään ja siihen ei tarvitse kauheasti kiinnittää huomiota. Kaikille se ei kuitenkaan ole.

Lihassairauteni Duchennen lihasdystrofia heikentää tietenkin myös hengityslihaksia ja lopulta hengitysvajaus vaatii hoitoa. Itse olen käyttänyt hengitystukea maskin kautta päivin ja öin jo yli kymmenen vuotta.

Maskin kanssa elämää.

Palmusunnuntain virpojat

Vaalipäivän lisäksi viikko päättyi palmusunnuntaihin, jolloin virpojat olivat perinteisesti liikkeellä. Aika katoava perinne kuitenkin alkaa olla. Meillä kävi pikkuisia virpojia, kun siskon lapset kävivät virpomassa.

Virpojat vauhdissa.

Pikkuiset vauhdissa.

Ruokaa ja sen valmistamista on myös tähän viikkoon tietenkin kuulunut. Yritin muun muassa tehdä ensimmäisen ja varmaan viimeisen kerran makaronilaatikkoa perinteisesti munamaidolla. Hyvin mautonta ja kuivaa ruokaa tuli. Resepti ei jatkoon.

Haluatko säästää ruokakuluissa? Tilaa Fiksuruoka uutiskirje!

Välillä tuntuu, että tulee jatkuvasti valmistettua niitä samoja ruokia. Tällä viikolla pakastimesta sattui löytymään seitiä, joten päätin kokeilla valmistaa jotain ihan uutta. Niinpä syntyi juustoista seitiä ja perunapaistosta. Resepti tähän löytyy täältä.

Oletko miettinyt ensi viikon ruokalistasai? No siihen saa hyvän ruoan helposti lisää, kun valmistaa esimerkiksi jauhelihakastiketta minun reseptillä. Tätä tuli syötyä viikonloppuna gluteenittoman spagetin kanssa. Myös muut TukehuPullaas -blogin reseptit kannattaa käydä katsomassa.

Spagettia ja jauhelihakastiketta.

Seitivuoka hellalla.

Nopeasti kului tämäkin viikko, joka sisälsi kaikkea mielenkiintoista tekemistä. Ensi viikon aikana kevään pitäisi kuulemma ottaa yhden askeleen eteenpäin. Kyseessä on myös pääsiäisviikkko. Oikein hyvää tulevaa viikkoa juuri Sinulle!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa