Odotettu helle, matkavalmisteluja sekä yhteiskunnan luomaa stressiä

Tällä viikolla on ollut kyllä oikea kesä, kun ihana helle on viettänyt aikaa luonamme. Minusta tämä keli voisi mielestäni jatkua vaikka kuinka pitkään.Aluksi taas kerran edellisen viikon sunnuntaina otettu kuva. Sunnuntai nimittäin päättyi todella upeaan auringonlaskuun. Tämä kuva on otettu asuntomme ikkunasta, josta avautuu tämmöinen näkymä kohti Saimaata.

Taivaan peittää upeat värit.
Auringonlasku ja kohta uusi viikko voi alkaa.

Viikon alku oli aurinkoinen, mutta vähän viileä. Myöskään kova tuuli ei kauheasti houkutellut seurakseen ulos. Tästä huolimatta kävin kyllä ulkoilemassa, mutta ei pihalla kauhean pitkään tullut viihdyttyä. Pihassamme asuva orava sen sijaan näytti viihtyvän.

Orava kiipeää puuhun.

Selfie pihlajan alla.
Mie oon täällä.

Rappuset naapuritalon pihaan.

Helle saapui

Helle saapui vihdoinkin hellimään meitä, kun mittari alkoi näyttää lähes kolmeakymmentä astetta. Monen muun mielestä tämä on jo liikaa, mutta minä tunnun aina heräävän eloon näillä keleillä. Ne vähät lihakseni, kun toimivat parhaiten lämpimässä.

Ollaan käyty tällä viikolla muutaman kerran juomassa päiväkahvit ulkona. Ensimmäisen kerran ihan taloyhtiömme pihassa, jonka toisella puolella oli pussikaljalla ḿoni muu. Kesä on kyllä hienoa aikaa, kun voi tehdä paljon erilaisia asioita.

Viikonlopun aikana oli selkeästi ukkosta ilmassa, mutta hyvin myrskyt jälleen kerran kiersivät. Monella muulla paikkakunnalla helteinen ajanjakso päättyi niin kuin yleensä kovaan ukkoseen. Perjantaina satoi kovasti vettä, mutta jyrinä kuului kauempaa.

Ulkoilemassa Maijun kanssa.

Kahvia ulkona juomassa.

Pilviä taivaalla.

Maisema Sortterinlahdelle.
Maisema Sortterinlahdelle.

Polku metsään.

Alkuviikosta valmistettiin ruoaksi kananmunakastiketta, josta jäi jäljelle punaista maitoa. Yleensä meillä ei maitoa käytetä. Hävikkiä ei kuitenkaan suvaita, joten torstaina paistettiin lettuja. Kaverina niillä oli jäätelöä ja mansikkahilloa.

Lettuja  lautasella.

Ensi viikolla lähdetään Maijun kanssa pitkästä aikaa matkalle, kun Helsinki kutsuu. Ei ole enää lähtö niin helppoa kuin ennen naurettavaa taksiuudistusta. Tämä viikko on ollut taas kovaa vääntöä asiaan liittyen. Tuosta voit lukea tarkemmin aiheeseen liittyvästä bloggauksesta. Kuljetus on kuitenkin tilattu katsotaan miten käy.

Sääennusteiden mukaan helteiden pitäisi olla ohi tällä erää, mutta ihan lämmintä on kuitenkin luvattu. Tulevan reissuun kannalta se on hyvä juttu, sillä helteellä ei ole kiva matkustaa.

Tässä tämän kertaisen viikon helteiset kuulumiset Suomen parhaasta kesäkaupungista Savonlinnasta. Miten sinun viikko on kulunut?Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa