Suomen kesä alkoi virallisesti + harvinainen kuva

Suomen kesä on nyt virallisesti julistettu alkaneeksi Pietar.in toimesta. Helleraja ylitettiin jo tällä viikolla ja jopa minä tarkenin ulkoilemaan t-paidassa. Raittiin ilman nauttimisen lisäksi viikkoon on kuulunut muun muassa grillaamista ja aika harvinainen kuva.

Maanantain kunniaksi oli tarjolla vähän erikoisempi kuva minusta. Tältä näyttää siis bloggaaja ilman yleensä kuvista tuttua hengitystuen maskia.Pystyn olemaan helposti ilman hengitystukea hetken aikaa. Viime vuosien aikana tämä aika on lyhentynyt selvästi ja se on ollut täysin odotettavissa. Totuushan on duchennen lihasdystrofia ei anna armoa tiettyjen asioiden suhteen.

Kaikesta vaikeuksista huolimatta elämä on kuitenkin Ihanaa. Positiivinen ajattelu vie elämässä aika pitkälle. Yksin ei kovinkaan moni meistä jaksaisi. Pidetään siis huolta toisistamme.

Hymyilevä bloggaaja ilman hengitystuen maskia.
Kaikesta huolimatta hymy on herkässä.

Suomen kesä on avattu

Kesä saapui kauniiseen Pohjolaan tämän viikon aikana, ja tätähän on odotettu kovasti. Vielä maanantaina oli viileähkö kevät sää ja yhden yön aikana kaikki muuttui. Tiistaina oli lämmintä jo yli 20-astetta ja keskiviikkona sekä torstaina ylitettiin mukavasti jo hellerajaa. Sateisen perjantain jälkeen saatiin onneksi myös aurinkoinen ja lämmin viikonloppu. Silloin on oikeasti kesä, kun näkee vamasen ulkona t-paita päällä.

Suomen kesä ajaa vamaset ulkoilemaan.
Keskiviikkona käytiin ulkona yhdessä.
Tolppia Saimaassa.
On se vaan niin upea tuo Saimaa.
Laitaatsalmen sillan alla nauttimassa kesästä.
Sillan alta löytyy yksi minun suosikki paikoista Savonlinnassa.
Saimaan rannalla nauttimassa auringosta.
Helatorstain helle laittoi ulkoilemaan.
Saimaa puiden takana.
On se vaan upea tuo Suomen kesä ja Saimaa.
Sinivuokot kasvavat kivikossa.
Vaikka harmaan kiven läpi mennään.
Suomen kesä
Venevaja lähellä Laitaatsalmen siltaa.

Viime viikolla alkaneet airfryer testit ovat jatkuneet tälläkin viikolla, kun kehittelin popcornien valmistamista sillä. Nyt resepti on valmis. Airfryerin pohjalle asetetaan ensin foliota ja sitten kaadetaan vain maissinjyvät sinne. Uskomattoman hyviä popcorneja valmistuu näiin. Ja nämä ovat tietenkin myös edullisia, sillä puolikiloa maissinjyviä maksoi alle euron.

Helatorstain kunniaksi oli grilli pitkästä aikaa kuumana. Muurikka savuton hiiligrilli paistoi parvekkeella makkaraa, kanavartaita sekä grillijuustoa. Rainbow grillijuusto oli aikamoinen kumikuusto, jota ei voi suositella yhtään kenellekään. Parvekkeella grillaaminen on todella kiistelty juttu, jotka useat taloyhtiöt jopa kieltävät. Oikeasti grillaamista parvekkeella ei voi kieltää.

Airfryerissa valmistettuja popcorneja.
Popcorneja airfryeriin? Ja aivan mahtavia tulee!
Suomen kesä alkoi grillaamisella.
Nyt rillataan!

Saatiin jo helmikuussa ensimmäiset rokotukset sitä kirosanaksi jo noussutta koronaa vastaan. Taidettiin olla aivan ensimmäisten rokotuksen saaneiden riskiryhmäläisten joukossa. Silloinhan vielä annettiin riskiryhmille Astra Zeneca rokotteita, joista tuli joillekin vakavia oireita. Itse sain sen rokotuksen jälkeen flunssan, jota ei kuitenkaan varmasti pysty yhdistämään rokotukseen. Lisäksi tuli kuumetta ja lihassärkyä.

Nykyään tuota Astra Zeneca rokotetta ei anneta kuin yli 65-vuotiaille. Saatiin siis tällä kertaa BioNTech-Pfizerin Comirnaty koronarokotus. Perjantaina saatiin siis nuo rokotteet ja ainakin tähän asti oireet ovat olleet lievemmät. Lämpö oli lauantaina hieman koholla ja lihaksia särki.

Kiitos sinulle, kun jaksoit lukea tämän jutun loppuun. Toivottavasti sinun viikko on ollut onnistunut!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.