Mörkö, avustaja tilanteessa alkuun palaaminen sekä häiritsevä tupakointi – Näin viikko kului

Mörkö, avustaja tilanteessa alkuun palaaminen sekä häiritsevä tupakointi. Mikä edellämainittuja asioita yhdistää? Vastaus on tämä kulunut viikko.Nyt on sitten vihdoinkin kesä, koska niin lukee kalenterissa. Tällä viikolla on ollut hieman parempi ilma ja sen myötä on tullut ulkoiltua enemmän. Tuuli on valitettavasti ollut vain kova ja se on pitänyt ne kesäiset lämmöt kaukana. Sadettakin on toki saatu aivan kiitettävästi, mutta se on auttanut paljon allergiasta kärsiviä. Tässä viikon aikana ulkona otettuja kuvia.

Ulkoilemassa tuulisella säällä.
Nyt on kesäkuu.
Tulppaanit  hiekkalaatikossa.
Viereisen kerrostalon pihassa kasvaa tulppaaneja.
Voikukan puhaltaminen on hauskaa.
Uusi hengitysharjoitus.

Pilvinen taivas.

Topi sammakko kiipesi puuhun.
Kuka se siellä?

Kiviä pyörätuolin jalkalaudalla.

Kesän tullessa kannattaa ehdottomasti muistaa käyttää tarpeeksi isolla suojakertoimella varustettua aurinkovoidetta. Myös esimerkiksi pieneen tilaan mahtuvaa käsidesiä kannattaa kuljettaa mukanaan kesän menoissa. Kaikki nämä löydät Hyvinvoinnin Tavaratalon verkkokaupasta.Mitä se Mörkö teki?

Edellinen viikko päättyi ja tämä viikko alkoi jännittäviin hetkiin, kun Leijonat taistelivat jääkiekon maailmanmestaruudesta Slovakiassa. Lopulta kaikki päättyi onnellisesti, sillä kultaiset mitalit tulivat Suomeen.

Mörkö on ollut kuluneen viikon puhutuin aihe, kun tämä mystinen, oikeasti naispuolinen hahmo teki muutaman maalin edellä mainitussa finaalissa. Mörkö Muumimukit ovat kuulemma loppuneet tämän myötä kaupoista. Yritin etsiä vitriinistä tuota mukia, mutta ei sitä enää meillä ollutkaan. Muuten olisin myynyt sen kalliilla hinnalla eteenpäin.

Mutta oikeasti tuo ”Löikö Mörkö sisään?” juttu sai osakseen aivan liian suuren huomion. Se vei jopa huomion siltä aivan uskomattoman hienolta suoritukselta minkä Leijonat tekivät. Nyt moni tulee muistamaan vain Mörkö jutun.

Sinivalkoinen vaatetus Leijonien kunniaksi.
Suomi on uusi maailmanmestari, jee!
Ei löytynyt Mörkö mukia.
Apea etsijä.

Ruoka on hyvää ja herkut tietenkin myös. Tällä viikolla eräänä sateisena päivänä ajattelin leipoa kolmen raaka-aineen juustokakkua, mutta jääkaapista ei löytynyt kuin kaksi kananmunaa. Leipoa kuitenkin piti, sillä mascarpone tuorejuusto oli ylittänyt jo päiväyksen. Leivoin sen sijaan tuorejuustopiirakkaa, josta tulikin hurjan hyvää.

Viikon aikana on tullut valmistettua ruokaa, sillä pitäähän ihmisen syödä. Talvella tein ensimmäisen kerran lasagnea kattilassa ja siitä tulikin uusi suosikki meidän taloudessa. Aluksi valmistin sitä useaan otteeseen jauhelihasta. Nyt olen kokeillut valmistaa kattila lasagnea myös broilerista ja kirjolohesta. Voin kertoa, että molemmat toimivat ruoassa mainiosti.

Lauantaina oli puolestaan pizzan vuoro olla ruokalistalla. Gluteeniton pizza jaettiin kahteen puolikkaanaaseen, kun halusin laittaa talvella pakastettua ylikypsää possua. Maijulle pizzan pääraaka-aineena oli pepperonia. Hyvää pizzaa. ?

Sunnuntaina pakkasen kätköistä löytyi possun ohut leikettä, jotka Maiju oli minulle ostanut -30 % alennuksella Lidlistä. Valmistin niistä coca-colassa pitkään haudutettua possua, jonka kaverina oli kaura-härkäpapurouhetta.

Se on pizza.

Tuorejuustopiirakka on kaunis.Possua ja  kaurahärkäpapurouhetta.

Viime viikolla mainitsin löytäneeni uuden henkilökohtaisen avustajan, mutta yhteistyö ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Joku tietenkin nyt ajattelee, että olen nirso. Mutta ei asiat aina ole niin yksinkertaista. Paikka on siis yhä vapaana._

Kerrostalossa asuminen on välillä vaikeaa. Eräs naapurimme polttaa tupakkaa asunnossaan ja kauhea käry kantautuu meidänkin asuntoon. Mikään taho ei suostu ottamaan kunnolla kantaa asiaan. Ilmoitustaululle vain ilmestyy lappuja, että tuulettaminen on syynä hajun kulkeutumisen asuntoihin. Täytyy siis tukehtua.

Ulkona on raitista ilmaa.

Tähän viikkoon on täällä suunnalla siis mahtunut paljon monenlaisia asioita. Miten sinun viikko on tällä kertaa kulunut?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa