Kotiäänestys ja muut viikon kuulumiset

Kotiäänestys oli kuluneen viikon tärkeä kohokohta. Presidentinvaaleissa äänestämisen lisäksi viikkoon on mahtunut yllättäen hyvää ruokaa.

Heti jutun alkuun päästään suosikki aiheeni eli ruoan pariin. Tehtiin heti viikon aluksi herkullista ruokaa suoraan lapsuudesta eli kananmunakastiketta. Tykkäsin tästä ruoasta tosi paljon jo lapsena, mikään ei ole siis tämän asian suhteen muuttunut. Kastiketta syötiin kalapuikkojen ja perunamuusin kanssa. Kananmunia keittäessä ihmeteltiin, kun yksi kananmuna kellui. Luulin jo, että se on pilaantunut. Usein kelluminen on merkki siitä. No ei ollut tällä kertaa. Kana oli nimittäin muninut vähän erikoisen munan. 😁

Kananmunassa on tasainen p9.
Kumpi oli ensin, muna vai kana? Tätä arvoitusta on vaikeaa ratkaista.
Pizza paistinpannulla.
Tuiskulle tehtiin perjantaina ruoaksi kuuden täytteen pannupizza. Täytteinä oli perinteisten juustoraasteen ja tomaattikastikkeen lisäksi Hiillos makkaraa, koskenlaskija sulatejuustoa, sipulia, suolakurkkua sekä tomaattia.
Lihapullia ja spagettia lautasella.
Kun Tuisku söi pizzaa niin minä nautin haudutuspadassa tehtyjä lihapullia.
Kotiäänestys lauantaina

Suomeen saadaan uusi presidentti tänä vuonna, kun Sauli Niinistön valtakausi päättyy. Ennakkoäänestys on parhaillaan käynnissä, joten nyt kannattaa ehdottomasti mennä äänestämään. Meillä oli Tuiskun kanssa ensimmäisen kierroksen kotiäänestys lauantaina. Tämän äänestyksen voi tilata kotiin, jos liikkuminen on syystä tai toisesta rajoittunut. Tosi kätevä palvelu etenkin näin talvella, kun ei yhtään voi olla varma, että pääseekö kunnolla äänestyspaikalle. Minulta ja monelta muulta vammaiselta jäisi todennäköisesti äänestämättä talvella ilman tämmöistä mahdollisuutta.

Viikon alkuun oli kylmä pakkanen, mutta sitten säät kokivat suuren muutoksen. Torstain ja perjantain aikana satoi nimittäin lunta hurjan paljon. Lauantaina puolestaan pakkanen taas kiristyi lähelle kahtakymmentä miinus astetta. Ja ettei nyt vain olisi liian yksitoikkoista sään suhteen niin sunnuntaina alkoi taas tulla lunta. Tämä kuluva talvi on ollut työläs lumenauraajille ja kallis siitä maksaville. Lisäksi lämmitys on tullut maksamaan muutaman euron.

Sininen taivas ja puita.
Henkilökohtainen avustaja kävi lauantaina ulkoilemassa ja otti kuvan aurinkoisesta maisemasta.
Isot jäljet hangessa.
Lumimies on käynyt meidän pihassa lumimyrskyn jälkeen?
Pihapenkki keskellä hankea!
Pihapenkki keskellä hankea. Ehkäpä tämä tulee esiin, kun lumet sulaa.

Tämmöinen viikko tällä kertaa täällä Savonlinnan suunnalla. Miten sinun viikko on sujunut tällä kertaa?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.