Voileipäkakkua syksyn kunniaksi ja muut kuulumiset

Tämä viikko on ollut hyvin kesäinen, joten ulkona on tullut käytyä useasti ja nautittua urakalla ihanasta lämmöstä. Viikon kuulumiset tulevat siis tässä.

Saatiin sitten kesä uudelleen näin elokuun loppuun. Tällä viikolla on todellakin saanut nauttia ihanasta lämpimästä säästä. Ulkona on sen myötä tullut käytyä joka päivä. Rutiineista poiketen jopa useamman kerran päivässä.

Lämmöstä nautin jälleen.

Maijun kanssa ulkoilemassa.

Kauniit näkymät Saimaalle. Olen sillan alla.

Torstaina oli vuorossa pitkästä aikaa oikean poskiontelon punkteeraus Savonlinnan keskussairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla. Edellisestä kerrasta olikin aikaa jo kaksi kuukautta. Tuo poskiontelotulehdus on vaivannut minua jo yli vuoden.

Ennen tuota operaatiota alkoi olla jo semmoinen olo, että tekisi mieli nukkua ympäri vuorokauden. Tuon käynnin jälkeen paine poskionteloissa helpottaa ja olo kohenee nopeasti. Tällä kertaa päätin palkita itseni, joten kävin ostamassa Fazerin salmiakkisuklaata.

Maisemakuva suklaan osto reissulta.

Voileipäkakkua syksyn kunniaksi

Kuulin eräs päivä keskustelun, johon liittyi voileipäkakku. Tästä syntyi innostus valmistaa itsekin voileipäkakkua. Viikonloppuna laitoin sitten tuumasta toimeen ja valmistin kakun, jonka pääraaka-aine oli tällä kertaa kinkku. Tuota herkkua tulee tehtyä liian harvoin, vaikka valmistaminen on ihan helppoa.

Voileipäkakkua on mukava syödä.

Kuluneeseen viikkoon on mahtunut myös hieman haikeutta, kun kolme vuotta meillä henkilökohtaisena avustajana toiminut työntekijä lähti opiskelemaan. Elämässä täytyy mennä eteenpäin, joten onnea vaan hänelle tuleviin haasteisiin. Onneksi hänen tilalleen löydettiin pätevä tekijä.

Savonlinnan Laitaatsalmen ylittävät kaksi kaksikaistaista maantiesiltaa rakennettiin aivan meidän talomme viereen ja ollaan saatu seurata tuota urakkaa kolme vuotta. Nyt urakan valmistuttua pääsee pihastamme helposti aivan Saimaan rannalle. Joku päivä pitää lähteä eväsretkelle sillan alle.

Katsomassa tietyötä.
Siltojen alla ajelua.

Väylä Pyttysaareen.

Minä ja upeat näkymät.

Uutta asvalttia pitkin on hyvä ajaa.

Olin viime talvena useaan otteeseen jumissa tuolla sillan hissille vievällä kevyen liikenteen väylällä. Tämä johtui siitä, että ennen hissiä oleva ramppi oli liian jyrkkä. Annoin asiasta palautetta ja ongelmaan luvattiin etsiä ratkaisua. Nyt viimeistelyjen myötä ramppia oli loivennettu. Kiitos!

Nyt on hyvä ajaa hissille.

Sain kuluneella viikolla postin kautta ihanan yllätyksen, kun eräs blogin seuraaja lähetti minulle paketin. Sieltä löytyi neljä kappaletta todella hienosti tehtyjä patalappuja. Kiitos vielä näistä.

Patalappuja kuvassa.

Elokuun ja kesän viimeinen viikko oli siis tässä. Nyt pitää nauttia lämmöstä, sillä kalenteriin käännettiin jo syyskuu ja kohta ilmat viilenee.

Miten sinun viikkosi on mennyt? Lopuksi toivotan kaikille oikein hyvää alkanutta syyskuuta.
Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa