Keväiset säät houkuttelevat ulos ja ”kotiin” totuttelu – nyt viikon kuulumiset luettavissa

Ensimmäinen viikko uudessa väliaikaidessa kodissa on nyt takana ja arki alkaa sujumaan jotenkin täälläkin. Viikkoon on mahtunut todella paljon ulkoilua, kun keväiset säät ovat sen erinomaisesti sallineet.

Jo heti maanantaina kävin omasta kodista hakemassa sinne jääneitä tavaroita. Onneksi matka ei ole pitkä ja sen voi ajaa nopeasti sähköpyörätuolilla. Enkä edes päässyt vielä häiritsemään remontin tekijöitä, sillä he olivat vasta purkamassa tavaroita. Eiköhän se siitä lähde rullaamaan ja valmistu aikanaan.

Viikko alkoi ulkoilun merkeissä, kun sää näytti keväiseltä. Laitoin jopa nahkatakin päällä ja jätin viltin kotiin. Hetken päästä aurinko katosi ja alkoi sade. Vähän huono tuuri, mutta siitä se ulkoilukausi lähtee hyvin käyntiin.

Nahkatakki päällä on hyvä ajella!

Muisti on huono kesät ja talvet, joten myös tiistaina piti käydä kotoa hakemassa tavaroita. Samalla reissulla päräytin nopeasti Lidlissä, kun täälläkin pitää syödä ruokaa. Täällä on myös pienempi jääkaappi, eikä sinne millään mahdu ne normaalit viikon ostokset.

Laitaatsalmen virta sillalta kuvattuna.
Laitaatsalmen virta sillalta kuvattuna.

Keväiset säät

Ulkona on tullut käytyä muutenkin hyvin paljon eli joka päivä tällä viikolla, kun säät ovat sen sallineet. Samalla on tullut tarkkailtua kevään etenemistä. Torstaina muun muassa bongasin sinivuokkoja.

Savonlinnan Haislahden rannalla.

Upeita pilviä Laitaatsillan päällä.

Keväiset säät ja sinivuokkoja bongattu.

Saimaa on lumoava.

Ollaan käyty kuluneen viikon aikana päiväkahveilla ulkona kaksikin kertaa. Toisella kerralla oltiin ihan pihalla, mutta sunnuntaina käytiin kahvilla aivan Saimaan rannalla.

Myö pihassa.

Selfie rannalla.

Tilasin torstaina meille uuden grillin. Kyseessä on Tekniikan Maailman testivoittaja Muurikka Nokkela Savuton Hiiligrilli. Savuton Hiiligrilli toimii neljällä AA-paristolla tai USB-liitännällä, joiden avulla grillin sisälle rakennettu tuuletin antaa ilmaa hiillokselle. Saa nähdä, että miten grilli toimii.

Viikon aikana on tullut toki tehtyä oikein hyvää ruokaa. Ykköseksi niistä nousee intialainen tofukastike ja tomaattirisotto. Risottoon lisätään keittämisen jälkeen tomaattimurskaa ja ketsuppia. Sitten ruoan annetaan hautua miedolla lämmöllä hetken aikaa.

Ruoka on hyvää.

Savonlinnaan rakennetaan parhaillaan uutta terveysasemaa aivan sairaalan viereen. Edellinen on tullut tiensä päähän ja se vaatisi suuret korjaukset. Kävin lauantaina katsomassa tuota työmaata. Rakennuksen on tarkoitus valmistua keväällä 2022.

Vielä on tekemistä.

Työmaa alkaa tästä.

Sunnuntaina vietettiin Suomessa äitienpäivää, joka on vaikea päivä. Mieleen nimittäin nousee oman äidin menetys, vaikka hänen poismenosta on jo yli kahdeksan vuotta. Elämä on täynnä muistoja, eikä niitä onneksi voi kukaan viedä pois.

Aika nopeasti on mennyt tämä ensimmäinen viikko täällä väliaikaisessa kodissa. Ja jos oikein osasin laskea niin kotiin päästään 48 päivän kuluttua. Jos kaikki menee hyvin remontin suhteen.

Miten sinun viikko on tällä kertaa kulunut? Toivottavasti olet päässyt nauttimaan ihanasta auringosta ja saapuvasta kesästä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.