Muistoja menneestä ajasta sekä jouluvalmisteluja hyvissä ajoin

Tämä marraskuinen viikko on ollut harmaa ja siihen on mahtunut paljon muistoja. Viikon aikana on meillä aloitettu myös jouluvalmistelut.Jouluun on enää reilu kuukausi aikaa, joten nyt on jo oikea hetki etsiä jouluvalot sekä muutamia koristeita esiin. Jouluvalot tuovat tähän pimeään vuodenaikaan iloa ja luovat mukavaa tunnelmaa. Samaan pääsee toki myös kynttilöitä polttamalla, mutta eihän niitä aina muista valvoa. Ja niin ei koskaan saisi tehdä.

Muumi ikkunakoriste.

Airamin jouluikkuna.

Myös ihana tonttuovi ilmestyi kuluneen viikon aikana seinälle. Tämä Maijun pari vuotta sitten henkilökohtaisen avustajan kanssa askarteleman oven kautta tontut pääsevät kurkistamaan, että täällä ollaan kiltisti. Tontut sentään pysyvät vielä piilossa.

Tonttuovi paikallaan.

Lauantaina päätin aloittaa myös muut jouluvalmistelut, kun tein piparkakkutaikinan. Se oli toki myös gluteeniton ja helposti valmistettsvissa. Sunnuntaina puolestaan leivottiin piparit.

Tästä syntyy piparkakkutaikina.

Muistoja vuosien takaaKeskiviikkona tuli kuluneeksi tasan kuusi vuotta siitä, kun muutimme Maijun kanssa saman katon alle. Tuohon vaadittiin silloin asianajajan apua, koska muuton edessä oli monta estettä. Olen kirjoittanut aiheesta tarkemmin tänne ja, jos tarina ei ole vielä tuttu niin kannattaa käydä lukemassa.

Junalta Maijua vastassa.
Kuva vuodelta 2013, kun Maijun muutto koitti.

Tuon edellä mainitun merkkipäivän kunniaksi leivoin pitkästä aikaa gluteenitonta kääretorttua. Tällä kertaa tortun väliin päätyi kermavaahdon ja turkkilaisen jogurtin lisäksi suklaata sekä persimonia. Tämä makea hedelmä on parhaillaan satokausituote. Kannattaa kokeilla, jos ei ole tuttu aiemmin.

Kääretorttua lautasella.

Tällä viikolla on ollut paljon muistoja mielessä, kun torstaina äidin kuolemastatuli kuluneeksi kahdeksan vuotta. Torstaina kävin ulkoilemassa, että sain vähän selvitettyä aiheeseen liittyviä ajatuksia. Vuosi sitten julkaistu kirjoitus aiheesta löytyy täältä.

Ulkoilemassa harmaassa säässä.

Aika kuluu todella nopeasti, sen huomaa parhaiten, kun tulee tietystä asiasta kuluneeksi vuosia. Jos jotain haluaa elämässä tehdä niin se pitäisi tehdä heti, kun on mahdollista. Koskaan ei voi tietää, että on liian myöhäistä.

Harmaan ja sateisen viikon aikana ei tullut kauheasti ulkoiltua. Ensi viikolla puolestaan on heti alussa mentävä ulos, kun otan influenssarokotuksen. Sinunkin kannattaisi ottaa. ☺

Ihan mielenkiintoinen viikko oli siis tällä kertaa Savonlinnan suunnalla. Miten sinun viikkosi on mennyt?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa