Pelottavia aikoja eletään – ”pysy kotona tai moni riskiryhmään kuuluva kuolee”

Elämme koronaviruksen vuoksi pelottavia aikoja parhaillaan Suomessa sekä koko maailmassa. Tämä asia on toki vaikuttanut kuluneen viikon tapahtumiin täälläkin suunnalla.
Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kautta myönnetty fysioterapia päätettiin lopettaa koronan takia ainakin kahden kuukauden ajaksi. Usealle vammaiselle ja sairaalle tämä oli todella vakava asia, josta olisi tullut pelottavia seurauksia.

Päätöksestä nousi tietenkin suuri myrsky ja pari päivää myöhemmin päätös kumottiin. Nyt fysioterapia on jälleen mahdollista asiakkaan sekä palveluntarjoajan yhteisellä sopimuksella. Tämä oli helpottava tieto, sillä pitkä tauko olisi voinut johtaa vakaviin seurauksiin.

Näin riskiryhmään kuuluvana on hyvin tärkeää suojautua koronaa vastaan, sillä mahdollinen tartunta olisi todennäköisesti liikaa elimistölleni. Täysin sisälle jumittumiseen ei kuitenkaan ole tarvetta, joten pieni happihyppely kodin lähistöllä ei tee yhtään pahaa.

Vähän ulkoilua.

Ei ketään missään, aika pelottavia..

Ilmeisesti hallituksen kehoitus pysyä kotona ja välittää turhaa liikkumista yleisillä paikoilla ei ole tehonnut. Minusta on todella surullista, että itsekkäät ihmiset kokoontuvat ja liikkuvat entiseen tapaan. Ihan kuin haluaisivat tahallaan levittää koronaa tai saada tartunnan. Ja samalla antaa kuolemantuomio monelle riskiryhmään kuuluvalle.

Voisitteko siis hyvät ihmiset ymmärtää, että tästä tilanteesta on oikeasti leikki kaukana. Maamme terveydenhuolto ei tule kestämään suurta määrää koronapotilaita samalla hetkellä. En usko, että kukaan meistä haluaa syyllisyyttä taakakseen, jos läheinen menehtyy oman huolimattomuuden takia. Aina tarvitse ajatella vain itseään.

Myös arkista elämää

Sitten lopuksi mennään iloisempiin ja arkisempiin asioihin, sillä niitä ei saa missään nimessä unohtaa kriisin hetkellä. Muuten pää ei millään kestä kasassa.

Viikon aikana on tullut valmistettua monenlaista ruokaa sekä suolaista herkkua. Alkuviikosta valmistui voileipäkakku, jonka pääraaka-aine oli tonnikala. Ja tietenkin kyseessä oli gluteeniton voileipäkakku. Todella hyvä kakku siitä tuli vaikka itse sanonkin.

Esimerkiksi lauantaina ruoaksi valmistui valmistui soijarouhe-perunasoselaatikko, joka on edullinen, hyvä ja helppo arkiruoka. Ja tämän lisäksi tehtiin kauraisia sämpylöitä.

Tofu-nuudelikeittoa.
Tofu-nuudelikeittoa valmistui tiistaina.

Se on voileipäkakkua.

Soijarouhe-perunasoselaatikkoa vuoassa.

Ihana aurinko sää on hellinyt meitä viikonloppuna. Näistä piristävístä hetkistä on hyvä imeä energiaa itseensä esimerkiksi parvekkeella tai ihan kotipihassa.

Tässä viikon mietteliäät kuulumiset Savonlinnan suunnalta. Yritetään yhdessä selvitä tästä tilanteesta ja muistetaan suojella muita välttämällä turhaa liikkumista sekä sosiaalista kanssakäymistä.

Miten sinun viikko on kulunut? Toivottavasti hyvin ja olet pysynyt kunnossa!

Nyt aurinko laskee.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.