Korona-selviytymisopas: Tämän kaiken voi tehdä kotoa

Tässä tulee siis Pietar.in selviytymisopas tähän ikävään tilanteeseen. Tämä opas on tarpeellinen, kun koronavirus jyllää ja turhaa liikkumista on syytä välttää. Oppaasta löydät vinkkejä ruoan sekä reseptilääkkeiden tilaamiseen. Eikä tietenkään viihdettä olla unohdettu.
Ruoka ja lääkkeet

Ruokaa voi tilata kätevästi myös internetistä useasta verkkokaupasta. Monet paikalliset ruokakaupat ovat jo aiemmin kuljettaneet ruokaa kotiin ja koronan myötä määrä on kasvanut huomattavasti.

Itse en ole koskaan tilannut ruokaa kotiin ruokakaupasta, koska siellä käynti ei ole minulle vaikeaa. Sen sijaan ylijäämäruokaa edullisesti myyvät Fiksuruoka ja Matsmart ovat todistettu käteviksi. Fiksuruoka tarjoaa yli 35 euron tilauksiin ilmaisen kuljetuksen ja ilmaisen kotiinkuljetuksen yli 70€ tilauksiin. Matsmart verkkokaupassa puolestaan ilmainen toimitus yli 50 euron tilauksissa.

Myös Pizza-online.fi -palvelun olemassa on hyvä muistaa tässä tilanteessa. Palvelun ideana on koota Suomen pizza-, kebab- ym. ns. ”fast food” -ravintolat yhden osoitteen alle. Sieltä voi tilata ruokaa kotiovelle kätevästi.

Verkkoapteekki on valtavan kätevä keksintö, jonka ansiosta voi välttää turhat riskit. Useasta apteekista voi tilata suoraan kotiin itsehoitolääkkeitä ja myös sähköisellä reseptillä määrättyjä reseptilääkkeitä. Etenkin tämä eseptilääkkeiden tilaus tuntuu olevan uusi juttu monelle. Tilaaminen on turvallista, sillä henkilöllisyys varmistetaan verkkopankin avulla.

Pidä huolta mielenterveydestä

Tässä kriisitilanteessa monen mielenterveys on koetuksella, kun korona pyörii mielessä. Kannattaa kokeilla vähentää uutisten lukemista sekä sosiaalisen median seuraamista. Ne nimittäin saa stressaamaan lisää, kun alkaa miettimään niiden takia vaikka mitä.

Tässä tilanteessa kannattaa pitää yhteyttä puhelimitse ja netin kautta perheenjäseniin ja ystäviin. Myös pieni happihyppely tekee todella hyvää, jos se vain on mahdollista. Myöskään kotona kuntoilu ei ole kovin huono vaihtoehto.

Jos ahdistus kaavaa liian suureksi niin Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelin, päivystys numerossa 09 2525 0111 suomen kielellä 24/7 auttaa. Matalan kynnyksen keskusteluapua tarjoaa 12-29-vuotiaille Sekasin24/7 chat.

Korona unohtuu helposti katsomalla esimerkiksi YLE Areenaa tai Netflixiä, joista molemmista olenkin kirjoittanut jo aiemmin vinkkejä. Myös esimerkiksi YouTube on oivallinen paikka katsoa videoita ja oppia uutta.

Tässä on listattu joitakin vinkkejä siihen, että mitä kaikkea voikaan tehdä lähtemättä minnekään kodistaan. Saatan olla jo ammattilainen asian suhteen ja mikä parasta, se on tässä tilanteessa oikein hieno juttu. Mutta miten sinä jaksat ja olet tehnyt viime päivinä?

Pidetään huolta toisistamme nyt ja myös tämän koronakriisin jälkeen!

Koronaan selviytymisopas

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.