Nyt riittää kotona olo – matka Tallinnaan varattu

Matkakuume laittaa miettimään paljon menneitä matkoja. Epidemiaksi kohonnut korona laittoi lähes kaiken matkailun poikki, mutta nyt meillä suomalaisilla on jo pääsy muun muassa Viroon. Ja vahvasti näyttää siltä, että meidän tie vie Tallinnaan heinäkuussa.
Tämä hurja korona kriisi on vaikuttanut vamasen elämään ihmeen vähän. Se taitaa olla näitä pienessä kaupungissa asumisen hyviä puolia. Oikeastaan matkustaminen on ainoa asia, jonka korona on estänyt kokonaan. Se on ikävää, sillä matkustaminen on yksi elämän henkireikä.

Mutta sitten siihen aiheeseen eli minulla on matkakuumetta, johon on todennäköisesti tulossa helpotusta aivan lähiaikoina. Tai niin ainakin olisi vahvasti suunnitelmissa ja jopa varauksia on tehty. Matkoilla minun mielestä yksi ihanimmista asioista on hyvät ruoat sekä herkut.

Parhaat ideat minulla syntyvät yleensä iltaisin, sillä silloin ajatus tuntuu juoksevan parhaiten. Sunnuntai iltana mietin yllättäen ruokaa ja siitä, että mitkä ruokaan liittyvät muistot matkoilta ovat jääneet parhaiten mieleen.

Ensimmäinen ja tähän asti viimeinen kerta lentokoneessa yllätti eniten niin, että lentokentällä menevä aika oli hurjan pitkä. Lontoossa hotellille saavuttiin niin myöhään, että kaikki hotellin lähellä sijaitsevat ravintolat olivat jo kiinni. Matkalaukusta löytynyt Kinder Bueno ei ole koskaan maistunut niin hyvältä.

Ensimmäiseltä Tanskan matkalta löytyy myös erikoinen ruokaan liittyvä muisto, kun jumituttiin Ruotsissa keskelle peltoa. Koko maan junaverkko meni nimittäin rikki ja juna pysähtyi neljäksi tunniksi. Eväät pääsivät jo loppumaan ja junan ruoat olivat myyty loppuun. Ei ollut tuolla hetkellä yhtään mukavaa.

Kööpenhaminan rautatieasemalle päästyämme rynnättiin ostamaan ruokaa. Eräästä kioskilta ostettu kanavarras on jäänyt erittäin vahvasti mieleen. Silloin tuntui, että mikään ruoka ei ole koskaan maistunut niin hyvältä kuin tämä kanavarras. Paluumatkalla se ei jostakin syystä ollutkaan niin hyvää.

Näistä kokemuksista on otettu oppia ja matkapäivinä on mukana monipuolisesti eväitä. Ja jos on mahdollista niin syödään kunnon ruokaa ennenkuin se kova nälkä ehtii iskeä.

Tallinnaan heinäkuussa

Seuraava matka meillä on siis jo varattu niin kuin alussa mainitsin. Heinäkuussa olisi nimittäin tarkoitus tehdä viikon matka Tallinnaan. Hotellina on meille ennestään tuttu Hestia Seaport. Matkat tehdään VR:llä, Tallink Siljalla ja
Eckerö Linella.

Joidenkin mielestä reissuun lähtö tässä vaiheessa on hullun hommaa. Koronan riski on tietenkin yhä olemassa, mutta kyllähän tuo tauti on onneksi laantumassa. Minusta ei kuitenkaan ole liikaa pelkäämään tätäkään tautia. Ei saa jäädä tuleen makaamaan, sillä täytyy uskaltaa elää.

Oikein hyviä tulevia matkoja myös sinulle. Muistakaa kaikesta huolimatta pestä hyvin kätenne, yskiä oikein ja noudattaa annettuja ohjeita.

Tallinnaan heinäkuussa

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.