Kesäistä Savonlinnaa, saippuakuplia sekä paljon muuta

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla on tullut kierreltyä Savonlinnaa oikein urakalla. Nyt on nimittäin hyvä ajella, kun maanantaina sähköpyörätuoliin vaihdettiin uudet akut. Viikko on sisältänyt tämän lisäksi muun muassa lämmöstä nauttimista sekä hyvää ruokaa.
Heti maanantaina Maijun ja minun sähköpyörätuolit lähtivät Sosterin sähkö- ja lääkintälaitehuoltoon. Maijun sähkäriin vaihdettiin uudet eturenkaat ja minun menopeli sai uudet akut. Kyllä oli taas ripeää toimintaa, sillä asennukset kuljetuksineen kestivät vain kaksi tuntia. Nämä huoltopalvelut saavat taas kerran täydet pisteet. Nyt on hyvä ajella.

Tiistaina ja keskiviikkona sähköpyörätuolin mittariin kertyikin uusien akkujen myötä huimasti kilometrejä eli molempina päivinä noin kymmenen. Näin kesäisin on niin mukavaa ajella paljon, kun ei ole kylmää ja vaatteitakaan ei tarvitse pukea montaa kerrosta.

Savonlinna on kyllä mukava kaupunki kesällä. Tänä vuonna ei valitettavasti ole koronan takia kuuluisia oopperajuhlia. Tämä on suuri menetys kaikille kaupunkilaisille, sillä oopperajuhlien kävijämäärä on ollut vuosittain noin 70 000, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia.

Kesäinen rantatie on osa Savonlinnaa.

Ihana Saimaa.

Kesä 2020 on siis hyvin erilainen tässäkin kaupungissa. Positiivisesti ajattelevana näen tässä asiassa hyviäkin puolia, sillä nyt meille kaupunkilaisille jää enemmän tilaa nauttia luonnosta ja rauhallisuudesta. Toki kannustan turisteja tulemaan myös nauttimaan Olavinlinnasta sekä muista kohteista mukavassa ympäristössä.

Tiistaina kävin torilla juomassa päiväkahvit. Siinä istuessa syntyi idea haastaa kaikki mahdollisuuksiensa mukaan käyttämään paikallisia palveluita. Käykää vaikka kahvilla, muumilimulla tai mitä nyt vain keksitte. Yritykset tulevat olemaan taloudellisesti ahtaalla, joten kaikki tulot ovat varmasti tervetulleita. Muistakaa kuitenkin pitää turvaväli!

Perjantai oli eläkepäivä ja silloin on syytä laittaa rahaa kiertämään. Aika usein haetaan tai tilataan ruokaa, etenkin näin koronan keskellä on yritetty tehdä näin ja tukea yrityksiä. Tällä kertaa kävin itse hakemassa ruokaa Uskudar Kebabista ja samalla Maijulle Pizzeria Caperosta.

Kahvilla torilla.

Ruokaa Uskudar Kebabista.

Hyvä ruoka, parempi mieli

Kahdeksan vuotta vanha Bosch sauvasekoitin tuli äskettäin tiensä päähän. Aika hyvin nykyisille laitteille, joten ostin tilalle uuden Boschin. Lähes jokaisena päivänä syntyy smoothie, sillä se on helppo konsti syödä lähes huomaamatta hedelmiä. Tähän juomaan tuli banaani, pari desiä mustikoita, vajaa 100 grammaa vaniljarahkaa ja loraus herukka-rypälejuomaa

Uuden sauvasekoittimen innoittamana valmistin torstaina tomaattikeittoa, josta tuli ihanan sileää. Keittoa nautittiin gluteenittoman ranskanleivän kanssa, joka maistui aivan yhtä hyvältä kuin lapsena. Porokylän leipomo on alkanut valmistaa gluteenittomana ranskanleipää, joka on kuin sitä oikeaa.

Saatiin henkilökohtaiselta avustajalta raparperia, joten tuli lauantaina leivottua raparperipiirakkaa. Hyvin maistuneeseen piirakkaan tuli gluteeniton murotaikinapohja tämän oman reseptini mukaan. Vähän raparperia jäi myös smoothieen mustikoiden kanssa.

Uusi sauvasekoitin.

Tomaattikeittoa ja ranskanleipää.

Raparperipiirakka kuvassa.

Sunnuntaina oli vuorossa grillaamista uudella Muurikka grillillä, joka on osoittautunut todella hyväksi. Tällä kertaa grillissä tirisi hiillosmakkaraa, chorizoa, grillijuustoa, pekonia sekä täytettyjä perunagnoccheja. Yksi parhaista asioista kesään liittyen grilliruoka.

Ruokaa grillissä.

Saippuakuplia ilmassa.

Kesä on ihanaa aikaa.

Viikon kuulumiset täältä Savonlinnan suunnalta on siis tässä. Viikkoon on mahtunut paljon tekemistä ja toivon, että sinullakaan ei ole ollut tylsää. Oikein mukavaa ja kesäistä tulevaa viikkoa ihan jokaiselle!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.