Grilli kuumaksi kevään kunniaksi – ”näin viikko sujui”

Grilli kuumaksi laitettiin kevään kunniaksi viikonloppuna. Remontit saivat myös jatkoa tämän viikon aikana. Lisäksi testailin, että valmistuuko paremmat broilerin koipireidet ilmafriteerauskeitintä vai haudutuspataa käyttämällä.

Elämä on ollut pitkään jo yhtä remonttia, sillä nämä tietenkin jatkuivat tälläkin viikolla. Onneksi alkaa jo remonttien loppu häämöttämään. Tämän viikon aikana saatiin asennettua uusi vinyylilankkulattia eteistä lukuunottamatta. Hukkapaloja tuli sen verran, että ei aivan riittänyt tilattu määrä. No uutta on tulossa ja kohta saadaan tämä remontti päätöksen.

Toisaalta vinyylilankun loppuminen oli hyvä sen kannalta, että taloyhtiön remontti on parhaillaan käynnissä juuri meidän asunnon eteisessä. Seinän läpi nimittäin perjantaina porattiin reikiä, joiden kautta vedetään uudet vesiputket keittiöön. Pesuhuoneen vesiputket puolestaan rakennettiin tämän viikon aikana. Nyt on siis loppu lähellä. Toivottavasti kuitenkin vain remontin suhteen.

Sähköpyörätuolin alla on uutta lattiaa.
Vinyylilankku on sähköpyörätuolin alla napakka, eikä narise.
Keittiön uusi vinyylilankku ja lattialistat.
Nurkka keittiössä ja sen uudet lattialistat.
Uudet vesiputket pesuhuoneen katossa.
Uudet vesiputket pesuhuoneen katossa.

Squishmallows pehmolelut ovat nousseet hitiksi koronan myötä ympäri maailmaa. Monessa paikassa on myyty ei oota jo pitkään. Eikä mikään ihme, että myös aikuiset ovat hurahtaneet näihin pehmoihin. Ne ovat nimittäin niin söpön pehmeitä sekä ihanan suloisia. Maiju kirjoitti aiheesta jutun tällä viikolla. Tuo juttu on luettavissa tämän linkin kautta.

Maijun sylissä Squishmallows pehmolelu.
Maijun ensimmäinen Squishmallows pehmolelu.

Grilli kuumaksi kevään kunniaksi

Tällä viikolla haettiin grilli alakerran varastosta ja aloitettiin grillikausi pitkän talven jälkeen. Muurikka savuton hiiligrillissä valmistui yllättäen maailman parasta hiillos makkaraa sekä pestolla maustettuja tomaatteja. Lisäksi tuoreessa hankinnassa ilmafriterauskeittimessä valmistui ihanat ranskalaiset. Molemmat laitteista on todellakin mullistanut ruoanlaiton.

Grilli kuumaksi lämpenee.
Grilli kuumaksi lämpenee, ja makkarat ritisee..
Grilli kuumaksi paistoi makkarat sekä tomaatit.

Sunnuntaina oli vuorossa testejä broilerin koipireisillä. Halusin nimittäin tietää, että tuleeko paremmat broilerin koipireidet haudutuspadassa vai ilmafriteerauskeitttimessä. Haudutuspadassa broilerista tuli todella mehukasta ja mureaa. Ilmafriteeraus puolestaan teki broilerin pinnan hyvin rapeaksi. Voittajaksi selviytyi tasaisessa väännössä haudutuspata.

Broilerin koipireisi ruskettui hyvin ilmafriteerauskeitintä käyttäen.
Ilmafriteerattu broilerin koipireisi.
Broilerin koipireidet haudutuspadassa.
Broilerin koipireidet haudutuspadassa.

Aina välillä on hyvä piristää arkea hassuttelemalla oikein kunnolla. Tuossa muutama viikko bongasin Itä-Savossa uutisen, että Suur-Savon Osuuspankki järjestää tänä vuonna lapsille omatoimiset Hippo-hiihdot. Minä siitä keksin, että meidän Topi on aivan pakko ilmoittaa mukaan. Ja tällä viikolla postiluukku kolahti tuoden pojalle mitalin sekä diplomin. Hyvä Topi!

Grilli kuumaksi myös Topin voiton kunniaksi.
Topi sai mitalin ja diplomin.

Aikamoinen viikko on siis jälleen kerran takana. Mutta mitenkäs sinun viikko on tällä kertaa kulunut?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.