Vappu #OmassaKuplassa: – ”Näin varmistetaan parempi kesä”

Vappu 2021 kannattaa viettää koronan takia maltillisesti pienissä porukoissa. Poliisi kehottaa vapun juhlijoita noudattamaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia.

Poliisi valvoo vapun yleistä järjestystä ja turvallisuutta erityisesti taajamissa. Poliisin suositus on, että taajamien keskustoihin ei tule kokoontua vappuna. 

– Vuosi sitten vappu sujui hienosti, kun kaikki kantoivat vastuunsa ohjeista ja rajoituksista. Tätä samanlaista vastuuta ja malttia odotamme myös tänä vuonna, kertoo Itä-Suomen poliisilaitoksen valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Hans Vuoti.

Poliisi valvoo vappuna erityisesti myös alaikäisten päihteiden käyttöä. Poliisi pyytää aikuisia seuraamaan lasten ja nuorten tekemisiä ja pyytää muistuttamaan heitä koronaan liittyvistä kokoontumisrajoituksista ja alaikäisten alkoholinkäyttökiellosta. 

– Vahva suositukseni kaikille vanhemmille: Keskustele nuorten ja etenkin alaikäisten kanssa vappusuunnitelmista ja seuraa heidän tekemisiään. Vanhempien vastuu on myös omalta osaltaan muistuttaa lapsia ja nuoria koronaan liittyvistä kokoontumisrajoista, muistuttaa puolestaan valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Harri Nojonen Sisä-Suomen poliisilaitokselta. 

Pandemiaa ei ole vielä voitettu ja riskit taudin leviämiseen on yhä olemassa. 

– Noudatetaan yhdessä voimassa olevia ohjeita ja rajoitteita, juhlitaan maltilla ja pidetään huolta itsestä sekä kavereista. Näin toimimalla varmistetaan kaikille parempi kesä.

Vappu 2021 #OmassaKuplassa

Vappua kannattaa viettää tänä vuonna pienessä piirissä #OmassaKuplassa ja voimassa olevat rajoitukset tietenkin huomioiden. Valtioneuvoston kanslia, THL, sisäministeriö ja poliisi kampanjoivat tällä viikolla yhdessä koronaturvallisen vapun puolesta.

#OmassaKuplassa-kampanja muistuttaa ihmisiä siitä, ettei vielä ole syytä kokoontua juhlistamaan vappua kuin korkeintaan pienellä porukalla, lähipiirin kesken eli niin sanotusti omassa kuplassa. Kampanja kehottaa myös miettimään, voisiko vappua viettää tänä vuonna kokonaan etänä vaihtoehtoisen vapputekemisen parissa. Tällaista voi olla esimerkiksi tänäkin vappuaattona toteutettavat virtuaaliset vappukonsertit, sanoo viestintäpäällikkö Päivi Tampere valtioneuvoston kansliasta.

Tämän kyseisen kampanjan keskeisenä tavoitteena on se, etteivät koronatartunnat lähtisi nousuun vapun myötä.

Vaikka koronatartuntojen määrä on nyt laskussa, on myös vappuna tärkeää edelleen noudattaa kokoontumisrajoituksia ja muistaa turvavälit, maskin käyttö ja huolellinen käsihygienia. Maltetaan siis viettää vapun juhlapäivät turvallisesti. Tämä auttaa saamaan tulevasta kesästä kaikille paremman, sanoo ylilääkäri Otto Helve THL:stä.

 Vappu #omassakuplassa logo.
Tänä vuonna kannattaa viettää #omassakuplassa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.