Maijun syntymäpäivä ja muut viikon kuulumiset

Maijun syntymäpäivä oli kuluneen viikon perjantaina. Tämä oli tietenkin se kohta päättymässä olevan viikon kohokohta. Muuten tähän viikkoon on mahtunut muun muassa ulkoilua sekä uudet hengitystukilaitteet.

Keskiviikkona piti sataa vettä heti aamuyöstä alkaen. Sadetta ei kuitenkaan näkynyt vielä iltapäivän puolellakaan, joten päätin lähteä iloisesti ulkoilemaan. Kevään tullen ulos lähteminen helpottuu hurjan paljon, kun ei tarvitse pukea kauheasti ja ei kylmä aivan liikaa. Ulkoilua oikein odottaa, sillä ulkoilu piristää kummasti mieltä.

Viikon alkupuolella oli täällä Savonlinnassa oikein hyvät ja aurinkoiset säät. Loppua kohden saapuivat hyvin epävakaiset kelit. Esimerkiksi Maijun syntymäpäivä perjantai toi esille todella suurta vaihtelua säässä, kun nähtiin lähes kaikkea mahdollista, räntäsadetta, rakeita, upeaa auringonpaistetta ja sateenkaari.

Ulkoilemassa Laitaatsalmen sillan alle.
No vähän, jos revittelin. Ei kai se haittaa?
Laitaatsalmen virta ja sen toisella rannalla on Laitaatsillan telakka.
Laitaatsillan telakka sijaitsee aivan Laitaatsalmen sillan kupeessa.
Maijun syntymäpäivä oli sään puolesta epävakaa.
Maijun syntymäpäivänä satoi myös rakeita.
Sateenkaari aivan kodin vieressä.
Upea sateenkaari. Mutta missä on aarre?

Maijun syntymäpäivä

Hyvin useana vuonna ollaan oltu reissussa huhtikuun lopussa ja vietetty siellä samalla Maijun syntymäpäivä, eli huhtikuun 23. päivä. Kohteina noilla matkoilla ovat monesti olleet ulkomaat, muun muassa Lontoo sekä Tukholma. Etenkin tuo vuonna 2015 tehty Lontoon matka on jäänyt vahvasti mieleen, sillä olihan se meidän molempien ensimmäinen ja ainakin toistaiseksi viimeinen matka lentokoneella.

Tänä ja myös edellisenä vuonna Maijun syntymäpäivä vietettiin koronan takia kotona jumittaen. Harmittaa kovasti, mutta minkäs teet. Päätettiin kuitenkin viettää mukava syntymäpäivä kaikesta huolimatta. Maiju on nimittäin sen ansainnut, sillä hänelläkin jokainen eletty vuosi on upea saavutus.

Keskiviikkona leivoin voileipäkakkua juhlan kunniaksi. En ole koskaan aikaisemmin valmistanut pyöreän muotoista voileipäkakkua. Siitä tuli ehkä jopa parempi kuin perinteisestä, koska sisällä oli vain täytettä. Itse syntymäpäivänä puolestaan herkuteltiin Shiba Sushin maukailla susheilla. Lahjaksi Maiju sai muun muassa Barbie-nuken, joka on pyörätuolissa.

Maijun syntymäpäivä lahja on Barbie pyörätuolissa.
Eikö olekin hienoa, että tämmöinen Barbie löytyy myös?
Maijun syntymäpäivä toi pöytään voileipäkakun.
Tämä voileipäkakku on valmistettu lasikulhossa.
Maijun syntymäpäivä oli täynnä herkuttelua.
Sushi on liiankin hyvää! Tykkäätkö sinä sushista?

Meillä on ollut jo pidemmän aikaa yhden henkilökohtaisen avustajan vaje ja tilanne on tietenkin ahdistava, etenkin kun tarvitsee apua lähes kaikessa. Myös tuleva kesä mietityttää, sillä ainoa hakija perui työhaastattelun. En oikeasti tiedä, että minne kaikki hakijat ovat kadonneet. Molemmat paikat ovat siis haettavissa, joten toivotaan yhä parasta ja pelätään pahinta.

Saatiin edellisen viikon aikana puhelu Savonlinnan keskussairaalan 4A-osastolta, että meille on varattu sinne uudet Resmed Stellar 150 hengitystukilaitteet. Edelliset olivat toki samanlaisia, mutta niiden käyttöikä oli tulossa tiensä päähän. On todella hienoa, että edes jossakin osataan yhä ajatella inhimillisesti ja yrittää pitää elämää vähän helpompana. Kiitos Virpi!

Uusi ja vanha Stellar hengitystuki.
Vasemmalla varakoneeksi jäänyt Stellar ja oikealla puolella täysin uusi.

Julkaisin tällä viikolla blogissa jutun airfryerista eli ilmafriteerauskeittimestä. Tuo ihmeellinen kompotti on ollut todella hyvä hankinta ja en tiedä, että miten on voinut aiemmin elää ilman sitä. Ei tässä kuitenkaan sen enempää Airista, mutta jos kiinnostaa niin käy lukemassa täältä lisää aiheesta.

Rapeita kanan siipiä airfryer korissa.
Airilla paistettuja kanan siipiä.

Kulunut viikko oli tällä kertaa tässä. Mitenkäs se sinun viikko on tällä kertaa kulunut?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.