Xiaomi 12T Pro puhelin – huippu kamera ja tehokas akku

Xiaomi 12T Pro älypuhelin on minun tuorein hankinta. Tässä tämän kertaisessa jutussa on lyhyt esittely tästä uudesta älypuhelimesta.

Olin ostanut edellisen puhelimen vajaa kolme vuotta sitten. Tämä suhteellisen edullinen Honor View 20 -puhelin alkoi olla jo aikansa elänyt. Varmaan olisin pihistelijänä vielä pitkään pitänyt tätä puhelinta, mutta ajatus uuden puhelimen ostosta heräsi kesän Haloo Helsingin sekä Ed Sheeranin konserteissa. Huomasin nimittäin, että Tuiskun saman ikäisellä Xiaomilla kuvatut videot ja kuvat olivat paljon laadukkaampia. Ja tuo puhelin oli ostaessa reilusti kalliimpi.

Xiaomi 12 T Pro laatikko.
Tämän Xiaomi 12T Pro puhelimen saa sinisenä ja mustana.
Tyylikäs puhelin molemmilla väreillä.

Huomasin syyskuun alussa, että huippuluokan kameralla varustettu Xiaomi 12T Pro tulee markkinoille lokakuussa. Tuolloin aloin miettimään, että tuossa voisi olla minun uusi puhelin. Yleensä nämä löydöt johtavat kohdallani ostoon. Puhelimen oikea hinta 849 euroa toki vaikeutti lopullista ostopäätöstä. Kylkiäisenä valmistaja tarjosi Mi Robot Vacuum Mop 2 Lite -robotti-imurin. Lopulta puhelimen sai Elisan salaisen tarjouksen kautta hintaan 649 euroa. Ei mitenkään huono diili.

Laituri Saimaalla sijaitsevaan saareen.
Kuvista tulee uskomattoman tarkkoja hämärässä.
Muotokuva minusta.
Minä muotokuva saa.

Huippu hyvä kamera

Oma puhelimen käyttö keskittyy lähinnä kuvaamiseen, joten kameran on oltava laadukas. Niin kuin tiedätte, että julkaisen paljon kuvia täällä blogissa sekä sosiaalisessa mediassa. Oman näkemykseni mukaan silloin kuvien on oltava todella laadukkaita. Xiaomi 12T Pro puhelimesta löytyvä 200 MP kuvausjärjestelmä 8K-videotallennuksella riittävät tähän tarkoitukseen erittäin hyvin.

Käytän Moi-mobiili liittymällä varustettua puhelinta mobiili tukiasemana. Tämä syö puhelimen akkua erittäin paljon, joten akun on hyvä olla kestävä. 5000 mAh akku riittää tuohon tarkoitukseen todella hyvin. Esimerkiksi ruutuajaksi luvataan jopa 13,5 tuntia, joten 6,67 tuuman 120 Hz CrystalRes AMOLED-näytöltä on hyvä katsella videoita. 120W HyperCharge -latauksella puhelimen akku latautuu täyteen 19 minuutissa. Enää ei siis tarvitse kovinkaan pitkään puhelinta latailla.

Harjoittelin jo kesällä edellisen puhelimen kanssa käyttämään Google Assistant äänikomentoja. Honor View 20 kanssa tämä puhelimen itsenäistä käyttöä helpottava ominaisuus ei ollut kovinkaan sujuvasti toimiva. Uudemmassa Android versiossa tuo ominaisuus tuntuu jo lyhyen käytön jälkeen toimivan paljon sujuvampaa.

Tämmöinen esittely tällä kertaa hyvästä löydöstä. Kunhan tuo kylkiäisenä tuleva robotti imuri saapuu niin siitäkin varmasti jotain kirjoittelen tänne blogiin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.