Millainen on Pietari? – näin Tuisku kertoo

Millainen on Pietari? Tuohon kysymykseen on paljon vastauksia, mutta voin nyt jakaa teille lukijoille muutaman. 

  • Pietarilla on mielipiteitä. Hän kritisoi asioita ja ilmiöitä joskus vahvastikin, mutta kuinka tylsää olisikin, jos kaikesta oltaisiin aina samaa mieltä.
  • Pietari on intohimoinen. Hän suhtautuu asioihin jotka kiinnostavat, suurella palolla. Se on hieno ominaisuus.
  • Pietarille voi jakaa kaiken. Vaikka oltaisiin eri mieltä jostakin ja riitaakin syntyy, voi aina luottaa siihen että toinen on siinä jakamassa hyvät ja huonot hetket sekä tunteet. Olisi kamalaa jos kaikki olisi vain tasaista ja tylsää.
  • Pietarilla on huumorintajua. Moni ei tiedäkään, miten tyhmille jutuille me nauretaan yhdessä.
  • Pietari osaa laittaa hyvää ruokaa. Itseä kun ei kokkailu kiinnosta, olen vain todella iloinen kun toinen on siitä innostunut. Olen todella ylpeä hänestä, kun hän julkaisi ensimmäisen keittokirjansa.
  • Pietari osaa suuttua. Tämä ei ehkä heti kuullosta positiiviselta piirteeltä, mutta kun suuttuu tulisesti, ei jää arvailujen varaan että mitähän se nyt miettii. Onneksi hän myös leppyy nopeasti.
  • Pietari tietää paljon asioista. Hänellä on laaja yleistietämys ja hän jaksaa hämmästyttää minua sillä. Minun ei tarvitse lukea uutisia, koska onhan minulla tuo oma uutistenlukija. 

Olemme kokeneet paljon yhdessä ja vielä toivottavasti koetaan paljon lisää seikkailuja. Minulla olisi varmasti paljon kerrottavaa tuosta rakkaastani, mutta päällimmäisenä mielessä on kuitenkin kiitollisuus. Ilman Pietaria en varmasti ikinä olisi uskaltanut muuttaa aikoinaan palvelutalo-kuvioista pois, saati lähtenyt matkustelemaan. Suhteessamme on aivan samoja haasteita kuin ei-vammattomillakin, ja joku päivä tuntuu että onkohan tässä nyt mitään järkeä kun toisen naama ärsyttää liikaa (puolin ja toisin). Silti en ikinä vaihtaisi päivääkään, niin kliseistä kuin se onkin. Minusta kaikilla pitäisi olla elämässään yksi Pietari.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.