Kesäkuu 2023 oli kuuma- ”huvimaja koekäytössä”

Kesäkuu 2023 on ollut hyvin kesäinen kuukausi. Ollaan muun muassa ulkoilu erittäin paljon ja grillattu useaan otteeseen uudessa huvimajassa.

Meidän taloyhtiön piharemontti saatiin valmiiksi hieman ennen kesäkuun puoltaväliä. Remontin yhteydessä kerrostalon pihaan ilmestyi huvimaja, jota vain me olemme hyvin ahkerasti ehtineet jo käyttää. Ensimmäisen neljän päivän aikana peräti kaksi kertaa. Timapuun valmistamasta huvimajasta löytyy grilli, jossa on ehditty muun muassa paistamaan makkaraa, loimutettu lohta sekä keitetty pannukahvia. Hyvin monikäyttöinen on tämä meidän uusi huvimaja. Voi olla mahdollista, että huvimajan ansiosta syksyiset sateetkin on paljon mukavampia.

Huvimajan suhteen oli alkuun ikäviä ongelmia. Olin jo remontin suunnittelua koskevaan kokoukseen jättänyt huomautuksen, että esteettömyys on otettava huomioon. No lopputulos ei ollut yhtään yllättävä. Huvimajaan oli aivan liian korkea kynnys, jota ei olisi ylitetty mitenkään esimerkiksi sähköpyörätuolilla tai rollaattorilla. Laitoin sitten sähköpostia isännöitsijälle ja toiminnan nopeus yllätti erinomaisella tavalla. Nimittäin seuraavana päivänä päästiin jo testaamaan luiskan toimivuutta.

Huvimajan sisällä on hyvin tilaa pyörätuolilla liikkua. Keskellä on grilli.
Täällä on todella hyvä grillata.
Lapsia ja Tuisku syömässä uuden huvimajan pöydän ääressä.
Siskon lapset pääsivät testaamaan uutta huvimajaa.
Pannukahvi kiehuu huvimajassa. Grillissä paistumassa on makkaraa ja nakkeja.
Nyt on hyvää ruokaa tarjolla.

Kesäkuussa meillä oli Tuiskun kanssa syytä juhlaan oikein kunnolla. Kuukauden 19. päivänä tuli nimittäin kymmenen vuotta siitä, kun tavattiin livenä ensimmäisen kerran. Tuisku oli ottanut minuun yhteyttä Facebookin kautta helmikuussa. Tuon kesäkuisen tapaamisen jälkeen oli tällä pojalla menoa ja rakkautta on suuresti yhä ilmassa. Vuosikymmen on kyllä kulunut todella nopeasti. Juttua aiheesta löydät täältä.

Voileipäkakku tarjottimella. Päällä on koristeita, jotka ovat tehty tomaatista ja meetwurstista.
Se on hieno voileipäkakku, jonka päätäyte on metukka.

Kesäkuu 2023 oli lopulta hyvin lämmin

Kesäkuun säät ovat olleet hyvin vaihtelevia. Vielä kuukauden yhdeksäs päivä liikuttiin ulkona pipo päässä ja neljä päivää myöhemmin jopa minä tarkenin ulkona t-paidassa. Sen jälkeen olikin yli viikon putkeen hellettä. Niin kuin olen useasti aiemmin maininnutkin, että minä herään eloon, kun helle saapuu. Minun lihassairaudessa lihakset toimivat normaalia paremmin näillä keleillä. Tuiskun lihassairaus on hyvin erilainen ja hän puolestaan kärsii helteistä. On nämä lihassairaudet niin erilaisia tässäkin tapauksessa.

Minun päällä on keltainen pipo, punainen takki sekä käsillä ja jaloilla viltti..
Alkuun kesäkuu 2023 oli todella kylmä.
Tuiskun kanssa Laitaatsalmen sillan alla. Päivä on aurinkoinen.
Yksi kesäkuun lämpimimmistä päivistä oli tämä.

Kesällä on erittäin paljon tekemistä, mutta täytyy muistaa myös ottaa rennosti ja nauttia elämästä. Meillä on tehty monena vuonna tehty lista siitä, että mitä kaikkea täytyy ehtiä tekemään kesän aikana. Tämän vuoden listaa ei tehty, mutta siitä huolimatta täytyy ehtiä tekemään vaikka mitä. Nyt ollaan jo käyty syömässä Kalastajan kojulla, vietetty aikaa siskon perheen kanssa, käyty pehmiksellä legendaarisella Lippakioskilla ja grillattu useamman kerran. Näitä ja paljon muuta tekemistä on varmasti vielä jäljellä.

Lautasella muikkuja, kastiketta ja sitruunaa.
Ainakin kerran kesässä on syötävä Kalastajan Kojun muikkuja.

Tässä tämänkertainen raportti mukavasta kesäkuusta. Kuukausi on ollut siis onnistunut meidän suunnalla. Toivottavasti myös sinun kesäkuu kului hyvin. Ja lopuksi muutama kuva lisää kuukaudesta.

Savulohi vuoassa. Lohessa on upea ruskea pinta.
Taloyhtiön savustusuunissa valmistui aivan ihana savulohi.
Juustokakku vuoassa. Päällä suklaasta tehty koristelu.
Kuukauden lopussa minulla oli nimipäivät. Sen kunniaksi valmistui juustokakku.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa