Jääkiekko, ulkoilu ja hyvä ruoka viikon teemoina

Jääkiekko on ollut suuressa osassa tämän viikon aikana. Tämän lisäksi menneeseen viikkoon on kuulunut ulkoilua sekä hyvää ruokaa.

Viikon alkuun nähtiin todennäköisesti tämän vuoden viimeiset lämpimät päivät, kun lämpömittari nousi yli kahdenkymmenen celsius asteen lukemiin. Ollaan siis käyty useasti ulkona ja ajettu pitkiä lenkkejä. Viikonloppua kohden sää viileni ja muuttui epävakaisempaan suuntaan. Yhä olen kuitenkin sitä mieltä, että näillä keleillä on paljon mukavampaa liikkua ulkona kuin talvella. Tällä viikolla onkin tullut käytyä jokaisena päivänä ulkona.

Perjantaina oli aurinkoinen sää ulkoiluun. Kuvassa olen Laitaatsalmen sillalla.
Perjantaina oli aurinkoinen sää ulkoiluun. Kuvassa olen Laitaatsalmen sillalla.
Aurinko nousi oranssin värisenä.
Tiistaina oli todella upea auringonnousu.

Keskiviikkona päättyi todella pitkä odotus, kun jääkiekon Liiga lähti todenteolla käyntiin. Suuren suosikkini SaiPan liian moni edellinen kausi on ollut enemmän kuin surkea. Muun muassa Helsingin Jokereiden Suomeen palaamisen myötä ulkopuolinen paine alkaa olla myös kasvanut jo todella suureksi, joten kauden pitää mennä nappiin. Alku ei ole ollut mitenkään huono ja toivottavasti se luo uskoa huomiseen, niin joukkueen sisällä kuin meissä faneissa. Minä ainakin uskon kovasti parempaan kauteen.

Meidän oman kaupungin SaPKolle kävi toissa keväänä hyvin huonosti, sillä se meni konkurssiin. Menneen viikon lopulla uusi joukkue, joka kantaa tietenkin samaa nimeä aloitti uudelleen kunnolla toimintansa. Ennen sarja oli Mestis, mutta nyt se on Suomi-sarja. Ensimmäisessä kotiottelussa vastaan asettui Nokian Pyry. Suurena jääkiekon ystävänä oli aivan pakko mennä paikanpäälle katsomaan tätä iloista pässin paluuta kiekko kartalle. Tuloksena oli SaPKolle voitto maalein 6-3.

Olin SaPKon jääkiekko ottelussa SaiPan pelipaita päällä.
Olin SaPKon jääkiekko-ottelussa SaiPan pelipaita päällä. Jostain syystä näkyi outoja katseita.

Ruoka on ollut tietenkin suuressa osassa tätäkin viikkoa. Viikonloppuna tehtiin molemmille omat herkulliset ruoat. Tuisku söi kinkkusuikaleista tehtyjä pihvejä, joiden resepti löytyy täältä. Minä puolestani söin soijarouheesta tehtyä bolognesea ja spagettia. Vinkkinä gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, että Rainbow-merkille on tullut kauppoihin gluteenitonta spagettia. Se on oikein hyvää ja vieläpä aika edullista.

Lautasella soijabolognesea ja spagettia.
Oli herkullista ruokaa.
Kinkkumunakas pienessä vihreässä vuoassa.
Sunnuntaina aamiaisena airfyerissa tehtyä kinkkumunakasta.

Taas on siis yksi syksyinen viikko ohi. Toivottavasti jaksoit lukea loppuun. Oikein mainiota alkavaa uutta viikkoa Sinulle!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.