Syyskuun ensimmäinen viikko – lämpöä, grillausta…

Syyskuun ensimmäinen viikko on pitänyt sisällään muun muassa leivontaa, grillausta sekä ajankohtaan nähden lämmintä säätä.

Maanantaina illalla iski yllättäen innostus leipoa juustokakku. Olin jo sängyssä katsomassa telkkaria, joten leipominen sai jäädä seuraavalle päivälle. Tiistaina tehtiinkin sitten juustokakkua, jonka pohjaksi tuli Fazerin gluteenittomia Pätkis -keksejä. Täytteeseen tuli maustamatonta tuorejuustoa, soijavispiä ja paahdettu suolainen maissi suklaata. Valitettavasti jo myynnistä poistunut suklaa oli tilattu Matsmart verkkokaupasta. Kakun päälle säilyke persikkaa paloina ja kiille sen liemestä. Ei voi kuin olla tyytyväinen lopputulokseen.

Juustokakku jonka päällä koristeena persikoita.
Hieno ja maistuva juustokakku.

Keskiviikkona kävin Savonlinnan Prismassa sijaitsevalla S-Pankin toimipisteellä, kun oli viime syksyisen puhelimen vaihdon yhteydessä mennyt lukkoon verkkopankki tunnukset. En ollut saanut vain aikaiseksi käydä hakemassa uusia tunnuksia, kun Savonlinnassa ei ole nykyään kuin yksi S-Pankin toimipiste ja sinne on meiltä matkaa lähes kahdeksan kilometriä. Ei siis tuolla puolella kaupunkia tule kauhean paljon käytyä. Kun tuolla samalla suunnalla oltiin, niin piti käyttää tilanne hyödyksi ja käytiin myös Tokmannilla sekä Rustassa.

Tokmannin pihassa oli edellisen päivän sateen jäljiltä iso vesilammikko. Tottakai piti ajaa sen läpi sähköpyörätuolilla ja kuvata siitä myös video teille seuraajille. Alla katsottavissa oleva video nousi aikamoiseksi hitiksi. Jotkut olivat huolissaan, että sähköpyörätuoli hajoaa. Ei kuitenkaan mitään hätää, en tekisi mitään niin tyhmää, että pienen auton arvoinen menopeli hajoaisi. Itsehän minä siitä eniten kärsisin.

Lämmin viikonloppu

Viikonloppuna kesä päätti saapua takaisin hetkellisesti meidän iloksi. Tuskin tätä iloa kovinkaan montaa päivää jatkuu, mutta nautitaan nyt tästä. Vietettiin Tuiskun kanssa ulkona usea tunti päivässä, sillä talvella ehtii viettämään aikaa aivan riittävästi neljän seinän sisällä. Toivottavasti myös sinä olet saanut nauttia mahtavista, lämpimistä keleistä viikonlopun aikana.

Tässä lyhyesti kerrottuna menneen viikon kuulumiset täältä Savonlinnan suunnalta. Miten sinun viikko kului tällä kertaa.

Kolme pizzaa hellalla. Täytteenä makkaraa ja persikkaa.
Tuiskulle valmistin pizzaa airfyerissa. Itse olen niin erikoinen, että en kauheasti tykkää pizzasta.
Kokeilin pitkästä aikaa akupunktiota kipujen hoitoon.
Piippusytytin jonka sisällä on brikettejä.
Ostettiin piippusytytin, jonka avulla grilli syttyy helpommin.
Grillissä paistumassa makkaraa, juustoa ja paprikaa.
Grillattiin yllättäen makkaraa ja juustoa. Uutena kokeiluna paprikaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.