Lämmin syksyinen viikko

Lämmin syksyinen viikko on sisältänyt muun muassa ulkoilua, syysmarkkinoilla käyntiä ja sähköpyörätuolilla peruuttamista.

Edellinen kuvaamani video nousi aikamoiseksi hitiksi. Videolla ajoin pyörätuolilla isoon vesi lätäkköön. No heti uuden viikon alkuun päätin kuvata seuraavan videon. Tällä videolla peruutin metsän läpi kulkevaa kevyen liikenteen väylää pitkin. Saamani kommenttien perusteella peruuttaminen oli hyvin suoraa. Ei se ole mitenkään suuri ihme, sillä olen harjoitellut sähköpyörätuolilla ajoa lähes kolmekymmentä vuotta. Kilometrejä on kertynyt älyttömän paljon. Hyvää kuvaa antaa se, että esimerkiksi tämän kesän aikana niitä on kertynyt yli tuhat.

Lämmin syksyinen viikko

Ehdin jo surkutella, että ihanat ja suhteellisen lämpimät säät nähdään seuraavan kerran vasta ensi vuoden keväällä. No yleensä en yhtään mielellään ole väärässä, mutta nyt olen erehtynyt erittäin mielelläni. Viikon alkuun säät olivat hyvin syksyiset, mutta loppua kohden päästiin jopa lähelle kesäisiä lämpötiloja. Ulkona tulikin käytyä oikein urakalla ja tietenkin kilometrejä kertyi huimasti.

Savonlinnan syysmarkkinat järjestettiin kuluneen viikon perjantaina ja lauantaina. Yleensä säät ovat olleet markkinoiden aikaan surkeat. Syksyllä se ei tosin ole mikään ihme. Kuten tuossa aiemmin mainitsin, tällä kertaa sattui iskemään yli viisi astetta keskimääräistä lämpimämpi sää. Käytiin Tuiskun kanssa markkinoilla ja löydettiin yllättäen myynnistä gluteenitonta lakua. Oli todella maukas löytö. Käytiin juomassa vuoden ensimmäiset torikahvit. Samalla tuli testattua gluteeniton lihalörtsy. Olen kuullut kehuja tästä lörtsystä, mutta itse en liity kehujiin.

Lihalörtsy, jonka sisällä on sinappia ja ketsuppia.
Tässä on gluteeniton lihalörtsy.
Torilla Topi sammakko sylissä.
Iloisena Topin kanssa torilla.

Savonlinnan vuokratalot  rakennuttaa uutta kipparintorni senioritaloa. Kipparintornissa tulee olemaan 34 vuokra-asuntoa, jotka on tarkoitettu vuokrattavaksi pääsääntöisesti yli 55-vuotiaille. Sijainti on todella hyvä, sillä vieressä on K-Citymarket ja muut keskustan palvelut. Kerrostalon on tarkoitus valmistua kesällä 2024. Hakemuksia aletaan ottaa vastaan puolisen vuotta ennen valmistumista. Tarkemmin voit lukea täältä.

Savonlinnan vuokratalot  rakennuttaa uutta kipparintorni senioritaloa.

Tämän kertainen viikko oli täällä Savonlinnan suunnalla tämmöinen. Miten sinun viikko on sujunut tällä kertaa?

Minä Sav❤nlinna kyltin keskellä.
Niin kuin kuva kertoo. En ehkä olisi itsekään aina tätä uskonut, mutta näin se on.
Putkien uusiminen on yhä käynnissä. Ensi viikolla lienee vuorossa meidän kerrostalo.
Henkilökohtainen avustaja otti upean auringonnousu kuvan lauantaina aamulla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.