Linja-auton matkustaja uhkaili käsikranaatilla

Linja-auton matkustaja uhkaili käsikranaatilla muita autossa olleita Raisiossa lauantaina iltapäivällä.

Poliisi sai lauantaina kello 13.33 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan Raisiossa linja-auton matkustaja uhkaili muiden matkustajien henkeä.
Poliisin saaman alustavan tiedon mukaan epäilyllä henkilöllä olisi ollut kädessä räjähde ja mahdollisesti käsiase, joilla hän uhkasi muita matkustajia.

Epäilty oli noussut linja-autoon aiemmin, ja kesken matkan hän oli noussut paikaltaan ja uhannut matkustajia ja kuljettajaa. Epäilty oli vaatinut, että linja-auton ovia ei saa avata eikä kukaan saa poistua tai hän räjäyttää käsikranaatin.

Linja-auton kuljettaja oli kuitenkin pysäyttänyt auton ja avannut ovet, josta matkustajat pääsivät ulos. Linja-autossa oli kaikkiaan noin 20 matkustajaa tapahtumahetkellä. Kukaan matkustajista ei loukkaantunut tilanteessa.

Paikalle saapui nopeasti useita poliisipartioita, ja poliisi otti teosta epäillyn miehen kiinni linja-auton ulkopuolella noin kello 13.40. Kiinniotto sujui rauhallisesti. Lounais-Suomen poliisi löysi paikan päältä käsikranaatin, joka osoittautui deaktivoiduksi. Tapahtumapaikalta ei kuitenkaan löytynyt käsiasetta.

Poliisi epäilee alustavasti miestä laittomasta uhkauksesta ja muut nimikkeet selviävät tutkinnan edetessä. Poliisi tiedottaa lisää tutkinnan edetessä, aikaisintaan ensiviikolla.

Tapaukseen liittyen on saatavilla kriisiapua sosiaalipäivystyksestä, puhelinnumerosta 02 2626003.

ammunition and granade Linja-auton matkustaja uhkaili
Photo by Enrico Hänel on Pexels.com

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.