Bataatti-juuripersiljakeitto maistuu talvella

Bataatti-juuripersiljakeitto on todella hyvä sekä maistuva valinta ruoaksi talvella. Tämä erittäin maukas ruoka onnistuu helposti niin kattilassa kuin haudutuspadassa.

Ostin vähän ennen joulua haudutuspadan, jota olen nyt yrittänyt kovasti opetella käyttämään. Padassa on tullut valmistettua joulukinkku ja riisipuuroa useaan otteeseen, mutta muuten käyttöä ei kauheasti ole ollut. Päätin siis ottaa itseäni niskasta kiinni ja harjoitella valmistamaan haudutuspadassa

Mitä tarvitset ruokaan:

 • 400 g bataattia
 • 200 g juuripersiljaa
 • 200 g porkkanaa
 • 2 dl ruokakermaa
 • 150 g juustoraastetta
 • 1 kasvisliemikuutio
 • ripaus chiliä

Miten bataatti-juuripersiljakeitto valmistuu:

 1. Kuori ja paloittele bataatti, juuripersilja ja porkkanat mahdollisimman pieneksi
 2. Lisää juurekset sekä mausteet haudutuspataan
 3. Kaada haudutuspataan vettä niin, että pohja peittyy
 4. Hauduta juureksia kunnes ovat kypsiä. Jos olet pilkkonut hyvin pieniksi niin tunti riittää.
 5. Lisää sekaan kerma sekä juustoraaste
 6. Soseuta keitto

Voit valmistaa keiton myös kattilassa. Tässä tapauksessa laita juurekset kattilaan ja lisää kattilaan vettä sen verran, että juurekset peittyvät. Muuten ohje on samanlainen kuin haudutuspadassa valmistamassa.

Mikä ihmeen juuripersilja?

Juuripersilja on hyvin monelle meistä täysin tuntematon juures. Itsekin tutustuin tähän maukkaaseen juurekseen vasta pari vuotta sitten. Välimerenmaista kotoisin oleva juuripersiljaa kasvaa villinä. Juuripersiljan maku muistuttaa persiljaa. Keittojen lisäksi juuripersilja on uunissa paahdettuna hurjan hyvää. Laitat sen vain kuorineen uuniin muiden juuresten joukkoon öljyn ja suolan kera.

Bataatti-juuripersiljakeitto lautasella.
Keittoa voi tarjota esimerkiksi juustoraasteen kanssa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.