Joulu saapui meidän kotiin ja koronasta toipumista

Joulu saapui meidän kotiin tämän viikon aikana. Jouluisen koristelun lisäksi menneeseen viikkoon kuului rauhallista toipumista koronasta.

Tällä viikolla on päästy taas kunnolla lähes normaaliin arkeen käsiksi. Lähes kaksi viikkoa tuli tuskailtua raivostuttavan koronan kanssa. Tämän viikon alkupuolella onneksi ne pahimmat oireet väistyivät ja tuntui, että elämä alkaa taas oikeasti voittamaan. Oli kyllä sellainen kokemus, että en toista kertaa halua kokea tätä. Kirjoitin muuten blogiin juttua minun korona kokemuksia. Tämän jutun voi käydä lukemassa linkin kautta.

Vakavan perussairauden kanssa koronasta selviäminen pienin vaurioin tai edes hengissä ei ole mitenkään tähtiin kirjoitettu. Koronasta selviämisen kunniaksi tuli pitkästä aikaa aivan pakko leipoa jotain oikein hyvää leivonnaista. Niinpä tuli leivottua kääretorttu, jonka täytteenä oli tuorejuustoa ja suklaata. Kääretortun taikina oli tehty perunajauhoja käyttäen, joten se oli gluteenitonta. Niin kuin kaikki muutkin mitä meillä leivotaan.

Pala kääretorttua, jonka täytteenä oli suklaata ja tuorejuustoa.
Maukas kääretorttu, jonka täytteenä oli suklaata ja tuorejuustoa. Oli kyllä todella hyvää.

Joulu saapui

Joulu tulee kovaa vauhtia, vaikka äskettäin oli vasta juhannus. Meillä on tällä viikolla otettu jo esille paljon joulukoristeita. Iski niin kovasti joulufiilis päälle, että kaivettiin myös joulukuusi esille. Luo mukavasti tunnelmaa, kun ei kauheasti valoa ole tähän aikaan vuodesta. Yleensä joulukuusi on meillä otettu esille kuukausi ennen aattoa, mutta tänä vuonna näin. Tämä kuukausi ennen aattoa perinne on tullut minun lapsuuden kodista, jossa joulukoristeet otettiin esille Henrik veljen syntymäpäivänä.

Joulukuusi loistaa kirkkaana minun vieressä.
Joulukuusi loistaa kirkkaana minun vieressä.
Kuusi sydäntä, joiden sisällä on valo.
Saatiin kummitytöiltä tämmöinen kiva sydänvalo. Valo koristaa meidän asunnon käytävää.

Kulunut viikko oli täällä Savonlinnan suunnalla kuitenkin aika rauhallinen, sillä koronasta toipuminen vie tietenkin oman aikansa. Enkä halua sitä riskiä ottaa, että ei entinen kunto palaisi. Tämän takia on otettava rauhallisesti. Lopuksi kuvia aiheista, joista ei tarkempaa tekstiä tule.

SaiPan 75-vuotisjuhlaottelu pelattiin kuluneen viikon perjantaina. Päälläni on pelipaita, jonka selässä on tšekkiläisen Vladimir Machuldan nimi. Paita on 2000-luvun alusta.
Luminen piha. Lumessa näkyy jalanjälkiä.
Lunta satoi jälleen perjantain ja lauantain välisenä yönä mukavasti. Näinköhän tämä olisi se alkavan talven pysyvä lumi.
Lunta näkyy myös paloaseman suunnassa
Ja myös toisessa suunnassa näkyy lunta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.