Päivä paloasemalla ja muut viikon kuulumiset nyt luettavissa

Päivä paloasemalla vei tällä viikolla tutustumaan Savonlinnan paloasemaan. Muuten viikkoon on kuulunut muun muassa influenssarokotus.

Et varmaan tiennyt, että olen lapsena ollut mukana partiolaisten toiminnassa? No tämä paljastus liittyy tähän viikkoon sillä tavalla, että sain yhdeltä henkilökohtaiselta avustajalta tämän vuoden partiolaisten adventtikalenterin. Olin miettinyt ääneen, että mistähän niitä saisi ostettua ja sitten kävi näin. Kai tämä liittyy tulevaan vanhuuteen, kun mietin aika usein lapsuutta ja sitä mitä on silloin tullut tehtyä. Minäkin olen siis myynyt partiolaisten adventtikalentereita.

Joulukalenteri seinällä. Kalenterissa on talo, eläimiä ja joulupukki.
Eikö olekin hieno partiolaisten adventtikalenteri?

Tiistaina kävin ulkona kahden viikon tauon jälkeen, koska oli pakko lähteä liikkeelle. Tosin puolustuksena sisällä olooon sanottakoon, että koronaa potiessa ei ollut ulos mitään asiaa. Kävin siis Savonlinnan sairaalan korva- nenä ja kurkkupoliklinikalla ensin poskiontelon punkteerauksessa. Sen jälkeen tie vei vieressä sijaitsevaan Savonlinnan sosiaali- ja terveyskeskukseen, jossa annettiin influenssarokotus. Onneksi sattui ihanan aurinkoinen sää, joten oli oikein ihanaa käydä ulkona pitkästä aikaa.

Savonlinnan sosiaali- ja terveyskeskuksen ovella viltteihin kääriytyneenä. Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta.
Savonlinnan sosiaali- ja terveyskeskuksen ovella kotiinpäin lähtemässä.

Edellämainitusta rokotuksesta ei onneksi tullut mitään ihmeellisiä sivuoireita. En muista, että influenssarokotus olisi koskaan aiheuttanut muuta oiretta kuin kipeän käden. Onneksi saatiin myös siirrettyä nuo ajat rokotukseen tiistaille. Alunperin ajat olivat torstaina, mutta silloin olisi pitänyt hiihtää rokotettavaksi. Keskiviikko iltapäivän ja torstain keskipäivän aikana satoi lunta oikein mukavasti. Viikonlopuksi puolestaan saatiin kunnon pakkasia, kun mittari näytti lähes 20 pakkasastetta.

Meidän piha peittyi lumeen.
Marraskuun lopulla myrskysi ja maa peittyi kunnolla lumeen.
Etupihan puusta roikkuu jouluvalot.
Pihassamme on kivat jouluvalot.
Pyörätelineen alla on paljon lunta.
Aamupäivällä olikin lunta näin paljon.
Kotipihan koivut ovat kuurassa.
Viikonloppuna oli puissa upeita taideteoksia.
Kuuraiset oksat ja sininen taivas.

Päivä paloasemalla

Kuluneen viikon lauantaina vietettiin Päivä Paloasemalla -tapahtumaa, jossa esitellään palokuntien toimintaa sekä paloautoja ja -kalustoa. Niin kuin olen useasti jo maininnut, että naapurissamme sijaitsee vajaa vuosi sitten avattu Savonlinnan paloasema. Oli mukava päästä katsomaan, että miltä se näyttää sisältä. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2008. Nykyään sitä järjestetään vuosittain noin 360 paloasemalla ympäri Suomen. Jos et tänä vuonna osallistunut, niin tee se ensi vuonna.

Paloaseman pihalla on paljon autoja.
Porukkaa oli mukavasti päivä paloasemalla- tapahtumassa.
Minä päivä paloasemalla mainostaulun edessä.
Ajoin pääsy kielletty nauhan taakse. Edessäni näkyy ambulansseja.
Mitä ihmettä? Eikö tänne muka saisi mennä?

Näin eteni kulunut viikko täällä Savonlinnan suunnalla tällä kertaa. Miten sinun viikko on sujunut? Toivottavasti hyvin!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.