Ulosajaneet veivät puukolla uhaten auttajien auton

Ulosajaneet veivät puukolla uhaten auttamaan pysähtyneiden auton Rantasalmella maanantain ja tiistain välisenä yönä

Tapaninpäivän vastaisena yönä hätäkeskukseen tuli ilmoitus Rantasalmelta. Ilmoittaja kertoi olleensa liikkeellä toisen henkilön kanssa, kun he olivat havainneet ulosajetun auton Haapaniementiellä ja auton luona miehen ja naisen.

Ilmoittaja kertoi, että he olivat pysäyttäneet oman autonsa tarkoituksenaan auttaa ojaan ajautuneita. Ilmoittaja kertoi havainneensa ulosajetun auton luona olleiden miehen ja naisen olevan päihtyneitä.

Yhtäkkiä ulosajetun auton luona ollut mies oli kaivanut puukon esille ja uhannut ilmoittajaa sekä tämän seurassa ollutta toista henkilöä puukolla. Ilmoittaja ja hänen seurassaan ollut henkilö olivat paenneet paikalta juosten, jolloin puukolla uhannut mies ja tämän seurassa ollut nainen olivat anastaneet ilmoittajan käyttämän auton ja paenneet paikalta.

Paikalle saapui useita poliisipartioita ja hetken kuluttua naisen ja miehen anastama auto löytyi lähistöltä metsäautotieltä lumipenkkaan ajettuna. Auton ulosajopaikalta lähti metsään kahdet tuoreet kengänjäljet. Mikkelistä paikalle saapunut koirapartio jäljitti ulosajopaikalta paenneita ja tavoitti jonkin matkan päästä miehen ja naisen, jotka otettiin kiinni mm. törkeään ryöstöön epäiltyinä.

Ulosajaneet veivät puukolla uhaten auton.
Arkistokuva juttuun: ulosajaneet veivät puukolla uhaten auttajien auton.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.