Sähköpyörätuolilla liikkunut jäi jumiin – Pyysi turhaan apua

Sähköpyörätuolilla liikkunut jäi jumiin vesilätäkköön torstaina Satakunnassa. Mies oli turhaan pyytänyt ohikulkijoilta apua tunnin ajan.

Satakunnan pelastuslaitos kyselee Facebookissa, että Olisiko hetki aikaa puhua auttamisesta ja pulassa olevan huomioimisesta?

Torstaina pelastuslaitos sai hätäkeskukselta avunantotehtävän, kun iäkkäämpi mieshenkilö oli jäänyt sähköpyörätuolillaan jumiin pyörätiellä olevaan vesilammikkoon. Pelastusyksikkö ei ehtinyt paikalle, joten ensihoitajat kävivät auttamassa vettyneen pyörätuolin kuljettajineen pois lätäköstä.

Ennen hätäkeskukseen soittoa henkilö oli tuloksetta tunnin ajan yrittänyt viittoa ohi ajaneilta autoilta apua, mutta yksikään kuljettaja ei pysähtynyt. Lopulta paikalle oli sentään osunut toinen kulkija, mutta hän ei yksin onnistunut auttamaan tuolia kuiville. Onneksi ensihoitajat asiassa onnistuivat ja saivat vielä järjestettyä henkilölle kyydin kotiin.

Pelastuslaitos muistuttaa, että on paljon tilanteita, joissa ohikulkijat ansaitsevat kiitoksen. Tällä kertaa ei kiitoksille ja taputuksille ole erityisemmin aihetta. Päinvastoin…

  • Ensihoitajia ja koko työvuoroa jäi harmittamaan tilanne. Ei siksi, että me jouduimme puuttumaan asiaan, vaan siksi että tämä tapauksen henkilö joutui tunnin värjöttelemään lätäkössä autojen ajaessa ohi.

Jos näet ihmisen viittoilevan tien laidassa tai lätäkössä, niin ei ole kohtuuton vaiva käydä kysymässä tarvitseeko hän apua. Varmasti toivomme itsekin saavamme apua, mikäli joudumme pinteeseen. No .

Sähköpyörätuolilla liikkunut jäi jumiin vesilätäkköön
Sähköpyörätuolilla liikkunut jäi jumiin vesilätäkköön. Kuvassa oleva henkilö ei liity tapaukseen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.