Pitenevät päivät ja numero 10

Pitenevät päivät ja presidentinvaalit olivat tämän viikon teemana. Mitä kaikkea tapahtui tällä viikolla, lue ja katsele.

Palataan hetkeksi edellisen viikon päätökseen, joka ei ehtinyt mukaan viikosta kertovaan kirjoitukseen. Kaikki varmaan jo arvaavat, että kyseessä on Suomen presidentinvaalit. Toiselle kierrokselle etenivät Pekka Haavisto ja Alexander Stubb. Tämän viikon alkuun olikin vaaleista johtunut hyvä ja etenkin helpottunut fiilis. Uskallan väittää, että en ollut ainoa ihminen tässä maassa, joka jakaa saman tunteen.

Lauantaina puolestaan oli vuorossa presidentinvaalien toisen kerroksen ennakkoäänestys kotona. Kotiäänestyksen voi tilata, jos äänestäjän kyky liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse kotimaan ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Näin talvella tämä palvelu on todella hyvä, sillä monelta huonosti liikkuvalta jäisi todennäköisesti äänestämättä. Ja kerrottakoon, että minä äänestin myös tällä toisella kierroksella Pekka Haavistoa. Muista sinäkin käydä äänestämässä.

Minua hymyilyttää vaalitulos.
Ensimmäisen kierroksen tulos oli hyvän mielen arvoinen.

Sähköpyörätuolissani on hissi, jonka avulla pystyn nousemaan aika ylös. Eräs päivä pyyhittiin kotimme pölyjä ja ajattelin ottaa kuvan, jossa siivoan ihan itse. Todella kätevä Sinin pölymiekka käteen ja sitten vain pyyhkimään pölyjä korkealla olevasta taulusta. Oikeastaan kuvan tarkoituksena oli esitellä tätä etenkin tapahtumissa tai ruoanlaitossa kätevää ominaisuutta. Minun kohdallani siivouksessa hyötyä tästä ei ole, koska käsien voimat ovat niin heikot.

Yllättäen Muumi taulu on Tuiskun kasaama palapeli.

Huhujen mukaan Etelä-Savon hyvinvointialue on tiukentanut huomattavasti budjettiaan myös vammaisten henkilöiden kuljetuspalveluissa. Ikävä kyllä tämä pitää paikkansa todennäköisesti, sillä Savonlinnan seudulla uuden sopimuksen on tehnyt paljon vähemmän yrittäjiä kuin ennen. Kahdelle sähköpyörätuolille sopivia takseja on kuulemma yksi, ainakin näin alkuun. Ja sitten voi miettiä, että saako kyseisen taksin, kun sitä tarvitaan…

Tässä tämän kertaisen viikon kuulumiset ja mietteet täällä Savonlinnan suunnalta. Miten muuten sinun viikko on sujunut? Ja lopuksi satunnaisia otoksia viikon varrelta.

Pitenevät päivät

Aurinko valaisee taloyhtiön huvimajaa.
Kerrostalo puiden takana. Aurinko paistaa.
Tällä viikolla on ollut jo kevättä ilmassa. Päivät ovat pidentyneet huomattavasti ja valoisaa on vielä puoliviiden aikaan.
Lego Harry Potter linnaa valaisee joululahjaksi saatu auto.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.