Nuuskamuikkunen seikkailee uudessa ihastuttavassa pelissä

Nuuskamuikkunen: Muumilaakson melodia peli ilmestyi PC:lle Steamiin ja Nintendo Switchille 7. maaliskuuta 2024. Lisäksi se on tulossa mobiililaitteille vuoden 2024 lopulla.

Nuuskamuikkunen: Muumilaakson melodia pelissä Nuuskamuikkunen palaa talven jälkeen Muumilaaksoon, mutta joki on kuivunut ja Muumipeikko on kadonnut. Peli on suunniteltu muumifaneille sekä kaikille, jotka etsivät ainutlaatuisia pelikokemuksia. Peli kannustaa  tutkimaan Muumilaakson antimia; eri maamerkkejä, puita, kukkia ja asukkaita, aivan uudella tavalla. 

”Idea Muumi-pelin rakentamisesta sai alkunsa vuonna 2020, kun tiimimme oli työskennellyt pitkään synkän pelin parissa ja kaipasimme jotain pirteämpää. Sain idean ensimmäisen kerran lukiessani Tove Jassonin kuvakirjaa Kuka lohduttaisi Nyytiä?, ja projekti lähti siitä aika nopeasti liikkeelle”, kertoo Hyper Gamesin perustaja ja toimitusjohtaja Are Sundnes.

Nuuskamuikkunen ja Muumipeikko joen rannalla.

Luonnon kunnioittaminen on pelissä avainasemassa, niin kuin on alkuperäisissä muumitarinoissa. Pelin juonen keskeinen inspiraatio on peräisin Vaarallinen juhannus -kirjasta (1954), jossa Nuuskamuikkunen päätyy konfliktiin Puistonvartijan kanssa. Peli luo kuitenkin suuremman roolin Puistonvartijalle ja näiden kahden väliselle taistelulle.

Pelin tarina on kirjoitettu yhdessä Muumi-tiimin kanssa. Sen tekemiseen on saatu inspiraatiota eri muumitarinoista, ja pelissä onkin useita viittauksia niihin. Pelissä seikkailee Nuuskamuikkusen lisäksi myös kaikki muut rakastetut hahmot Muumeista.

”Nuuskamuikkusen valitseminen päähenkilöksi ei ollut heti itsestään selvä valinta, mutta tiimi tunnisti hyvin nopeasti, että hän on täydellinen hahmo tällaiseen peliin: kiehtova vaeltaja, joka on hieman kapinallinen ja hyvin itsenäinen, mutta osaa myös arvostaa muiden seuraa.”

Nuuskamuikkusen huuliharppu on suuressa roolissa koko pelin ajan. Eri alueet ja tasot avautuvat Nuuskamuikkusen luonnosta saamansa musiikillisen inspiraation kautta, kun pelaaja tutkii ympäristöä työntämällä ja vetämällä esineitä. Inspiraation kasvaessa tarina jatkuu, ja myöhemmin Nuuskamuikkunen saa käsiinsä myös lisää soittimia, kerrotaan pelistä Moomin Characters Oyn sivuilla.

Ennakkotilaa peli

Melodiallisen seikkailupelin musiikista vastaa islantilainen post-rock-yhtye Sigur Rós ja säveltäjä Oda Tilset

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.