Kuljettaja pysähtyi auttamaan – auto lähti varkaiden matkaan

Kuljettaja pysähtyi auttamaan apua pyytäneitä Vantaalla lauantaina. Tämä hyväuskoinen toiminta johti ikäviin tapahtumiin.

Poliisi sai lauantaina 6.4.2024. tehtävän Vantaan Tikkurilantielle, missä ilmoituksen mukaan kuljettaja pysähtyi autollaan bussipysäkille auttamaan kahta apua viittonutta henkilöä. 

– Sillä aikaa, kun nainen oli auttanut apua viittoneita henkilöitä polkupyörän siirtämisessä heidän autoonsa, naisen käynnissä olevaan autoon oli noussut henkilö, joka oli kaasutellut paikalta pois Talvikkitietä pohjoisen suuntaan, rikoskomisario Henri Karjalainen sanoo.

– Anastettu auto tavoitettiin liikenteestä saman päivän iltana noin kello 20.25 Vantaalta Maratontieltä, jossa se ajoi poliisin partiota vastaan. Kuljettaja päätyi poliisin huostaan epäiltynä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta. Hänellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta, Karjalainen kertoo.

Viime vuoden joulukuussa tapahtui Rantasalmella vähän vastaava juttu, kun ulosajetun auton luo pysähtyneen oma auto vietiin puukolla uhaten. Nykyään auttajan on näköjään syytä olla hyvin varovainen.

Poliisi kehottaa olemaan tarkkana myös tallaisissa tapauksissa, että omaa autoa ei jätetä käyntiin edes pieneksi hetkeksi, kun auton luota poistutaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.