Uusi reissu päivystykseen

Uusi reissu päivystykseen tuli tehtyä tämän viikon lauantaina. Onneksi keuhkokuumeen suhteen kaikki oli menossa hyvään suuntaan.

Uusi viikko alkoi edellisen viikon tiistaina todestusta keuhkokuumeesta toipuessa. Antibiootit ovat purreet ikävään ja jopa hengenvaaralliseen tautiin oikein hyvin. Jäljellä on vain antibiootin aiheuttamat vatsavaivat. Tästä olen tietenkin hyvin tyytyväinen, koska tästäkin näköjään selvittiin.

Joka päivä olen kuitenkin jaksanut ulkoilla Tuiskun kanssa.

Sähköpyörätuoli kävi keskiviikkona Savonlinnan keskussairaalan sähköhuollossa, kun vaihdettiin uusi leukaohjaus. Tällä apuvälineellä ajetaan aivan uskomattoman paljon, joten osat tietenkin kuluvat. Leukaohjaus ei enää yritä ajaa itsestään. Tästä ei onneksi seurannut mitään vaaratilanteita, kun nopeus oli vain 0,2 kilometriä tunnissa. Sinänsä ongelma oli ikävä, koska sähköpyörätuolia käynnistäessä ohjausta ei saa kääntää mihinkään suuntaan. Jos ohjaus olisi jumittunut, niin tällä ei olisi enää ajettu.

Minä pyörätuolilla ulkona paloaseman edessä.
Nyt on hyvä ajella, kun ohjaus toimii varmasti.

Tämän kevään ja alkukesän aikana on ollut erittäin lämmintä, joten ikkunoita on täytynyt pitää varjon puolella auki. Sisälle on sen myötä tullut siitepölyä ja kaikkea muuta epäpuhtauksia. Tämä ongelma ratkaistiin niin, että ostettiin Tuiskun kanssa Philips ilmanpuhdistin. Toki tuosta laitteesta tulee olemaan muutenkin hyötyä, sillä ilmanpuhdistin suodattaa kodin näkymättömät virukset, allergeenit ja epäpuhtaudet vain yhdellä painalluksella.

Philips ilmanpuhdistin.Perjantaina oli viimeisen keuhkokuumeen hoitoon tarkoitetun antibiootin vuoro. Ensin antibiootti meni kolmen vuorokauden ajan suoraan suoneen ja sen jälkeen viikon ajan suun kautta otettuna. Tämä puolentoista viikon j́a kahden eri antibiootin aika on ollut kärsimystä, mutta pakko se oli syödä. No tänään sitten palkitsin itseni tilaamalla nepalilaista ruokaa Kripa ravintolasta.

Haudutettua kananrintafilettä tomaatti - sipuli - currykastikkeessa.
Chicken Masu eli haudutettua kananrintafilettä tomaatti – sipuli – currykastikkeessa.
Upea maisema Saimaalle km.
Perjantaina oli uhkaavan näköisiä pilviä, mutta ei satanut.

Uusi reissu päivystykseen

Ei ehkä olisi pitänyt kehua, että antibiootit loppuivat perjantaina. Lauantaina oli vähän epäilyksiä keuhkokuumeesta toipumisen suhteen, joten otin yhteyttä päivystykseen. Pääsin sinne käymään ja nyt tutkittiin jopa paremmin kuin viimeksi. Kaikki onneksi vaikuttaa olevan hyvin, mutta sain kuitenkin varalta vielä viiden päivän antibiootti kuurin.

Piha on märkä, kun vettä on satanut.
Lauantaina satoi kunnolla vettä.

Suunnuntaina oli käytävä äänestämässä, kun unohtui ilmoittautua erittäin kätevään kotiäänestykseen. Vaikka nämä EU-vaalit tuntuvat hyvin kaukaisilta, niin tärkeää näissäkin vaaleissa on äänestää. Onneksi päivällä oli vielä poutaa, kun käytiin äänestämässä. Iltapäivällä sää muuttui hyvin epävakaiseen suuntaan ja vettä sateli.

Kotona äänestämässä käynnin jälkeen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa