Miun paheeni – kauniit esineet

”Ihminen on niin heikko hyvän tavaran edessä.” Näinpä näin… tästä päästäänkin tämänkertaiseen asiaan, nimittäin tavaroihin.Kyseisestä lauseesta voisi saada myös kaksimielisen mielikuvan, se jääköön toiseen kirjoitukseen. Mutta asiaan. Mie rakastan kauniita tavaroita, kaikkea pastellisävyistä, kiiltävää, vanhoja sekä uusia silmää hiveleviä juttuja. Myönnän olevani turhankin kiintynyt esimerkiksi koruihini, joita kannan aina mukana (vihki- ja kihlasormus, sydänriipus ja lävistyskorut+korvikset). Ilman niitä oloni on todella alaston, ei-minä.

Iän karttuessa myös suhteeni materiaan on muuttunut. Ennen viikottaiset muka-pakolliset karkkiostokset ovat vaihtuneet ruokakauppaan, vaatehankintoihin säästämiseen tai muuhun oikeasti tarpeelliseen. Toki tulee hamstrattua kaikkea ylimääräistäkin, eikä siinä mielestäni mitään väärää olekaan. Kuitenkin mieluummin sitä säästää ne muutamat eurot esimerkiksi elämyksiin, kuten matkustamiseen tai vaikkapa ravintolassa käyntiin.

IMG_1838

On hienoa, että nykyään kirpputori-kulttuurikin on laajentunut Facebook-kirppiksiin, ja ihmiset oikeasti laittavat itselle turhia tavaroita liikkeelle. Samaan aikaan media mainostaa tuotteita yhä enemmän, kun ei enää ole vain niitä kyläkauppoja tai kauppa-autoja, vaan tietoa erilaisista tuotteista on tarjolla ihan ähkyyn asti.

Toivoisin itse oppivani kuluttamaan järkevästi, silti en haluaisi koskaan menettää sitä taitoa iloita vaikkapa kauniista pöytäliinasta, tai siitä että olen saanut kerättyä täydellisen sarjan muumimukeja (voi kun olisinkin!). Mutta kertokaas, mikä esine tai käyttötavara teille on tärkeä, mistä ette luopuisi ihan heti? Onko muita, jotka nauttivat pääkallo-hameista tai ihailevat kauniisti muotoiltua tietokonetta? Ilmiantakaa itsenne! 🙂

Loppuun vielä asiaan liittyvä video.

Kategoria(t): Maiju Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin Miun paheeni – kauniit esineet

 1. Sari sanoo:

  voi, siun pitäs nähdä tää meidän huusholli…mie oon oikeesti just semmonen ”tuota voi vielä tarvita”-ihminen, vaatteita kyllä kierrätän mutta mistään muusta (turhastakaan) on tosi vaikea luopua…erityisesti tykkään vanhoista astioista ja kauniisti kirjailluista tekstiileistä 🙂

 2. Helka Hirvonen sanoo:

  Vitriinit ovat paljastavia. Muistoesineitä elämän eritilanteista ja joitakin astioita jotka vaan ovat niin kauniita.
  Yksi rakkaimmista on 16 vuotiaana, ensimmäisen työpaikkani ullakkoa tyhjennettäessä löytynyt vihreä lasipullo. N. 3l:n pullo on valettu käsinveistettyyn muottiin. Se oli jo silloin vanha ja ilmeisesti apteekkipullo, kun apteekin ullakolta muiden pullojen joukosta sen otin talteen. Muut pullot vietiin armotta kaatopaikalle. Muutakin vihreää lasia tuo pullo on saanut seurakseen. 🙂

 3. Mia Räty sanoo:

  Kauniista asioista on lupa nauttia.Minusta on fiksumpaa törsätä rahaa kauniisiin esineisiin,käyttötavaroihin,koruihin,vaatteisiin ym.,kuin esimerkiksi tupakkaan ja alkoholiin (jälkimmäisen liikakäyttö..en itsekään ole absolutisti..lasillinen tai pari hyvässä seurassa).Itselläni on monia kauniita rakkaita esineitä,joista en luopuisi.Olen höppänä keräilijä…

 4. Päivitysilmoitus: ”Ihminen on niin heikko hyvän tavaran edessä.” - Pietar.in

Vastaa