Lihassairaan viikko: leipomista, kasaamista sekä kaikkea muuta

Lihassairaan viikko on ollut täynnä kaikenlaista jännää tekemistä. Viikon aikana on muun muassa kasattu uusia huonekaluja sekä leivottu suklaakeksejä. Lisäksi on yllättäen stressattu avustaja tilanteella, mutta nyt täytyy uskoa siihen, että asioilla on tapana järjestyä.

Aika touhukas päivä aloitti uuden viikon sekä tietenkin kuukauden. Kasattiin nimittäin uudet Sotkan verkkokaupasta ostetut yöpöydät, jotka sopivat paremmin sisustukseen. Meillä on samaan Sotkan myymään Meri-sisustussarjaan kuuluva vitriini ja muutenkin makuuhuoneen sisustuksesta löytyy paljon valkeita huonekaluja on. Huoneen seinät puolestaan ovat pinkkiä ja violettia. Normaalisti kyseinen huone olisi olohuone, mutta elämä apuvälineiden kanssa on helpompaa, kun on tarpeeksi tilaa.

Uusi tilavampi yöpöytä.

Maanantaina päivällä pidettiin palaveri Sosterin vammaispalvelun kanssa. Palaverin aiheena oli palvelusuunnitelman päivitys sekä henkilökohtaisten avustajien sijaispula. Jälkimmäinen on todella suuri ongelma ympäri Suomen maata. Alan arvostus on todella surkea, vaikka esimerkiksi Savonlinnan alueella palkat ovat paremmin kuin lähihoitajilla. Eikä monikaan työpaikka ole mitenkään kauhea, vaikka ne kuuluisat legendat kertovat kaikenlaista ja se kiirekin puuttuu.

Lihassairaan viikko sisätiloissa

Ulkona pakkaset ovat taas alkaneet kiristyä ja sen myötä aurinko on hellitellyt meitä todella iloiseen tapaan. Ulos ei ole kuitenkaan ollut mitään asiaa, kun on niin kylmää ollut. Odotan kyllä kovasti, että päästään lähemmäksi aurinkoista nollakeliä niin tämänkin lihassairaan viikko sisältänee ulkoilua. Kuvia olen saanut julkaistavaksi niin sisältä kuin ulkoakin otetuna.

Topin kanssa nautittiin auringosta ikkunan läpi.
Maijun tyyli oli astetta rajumpi.
Laitaatsalmen virta talvisessa säässä.
Parvekkeelta kuvattu aurinkoinen maisema.
Laitaatsalmen sillan alla riittää lunta..

Olen aiemminkin kirjoittanut, että taloyhtiöömme tehdään parhaillaan remonttia, jossa uusitaan vesiputket, sähköjärjestelmä sekä lukot. Remontti on tähän mennessä aiheuttanut lähinnä meluhaittaa. Tämä viikko alkoi viiden tunnin vesikatkolla ja tiistaina puolestaan saatiin olla ilman sähköä reilun kolmen tunnin ajan. Onneksi tuommoiset sähkökatkot eivät kauheasti ongelmia tuota, sillä kaikki elintärkeät laitteet toimivat myös akuilla.

Tämän viikon aluksi aloitin pitämään päiväkirjaa, johon merkitsen syömiset, kivut sekä nukkumiset. Viime kuukaudet olen nukkunut todella huonosti ja toivon tällä löytäväni asiaan jotain ratkaisua. Alkaa väsyttämään pidemmän päälle kipujen takia valvominen. Mutta eiköhän jonkinlainen yhtälö ongelmiin löydy.

Perjantaina vietettiin Suomen kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin päivää. Silloin pitäisi kuulemma syödä jotain torttuja, mutta ei ole semmoiset minun suun mukaisia. Meillä syötiin Runebergin kunniaksi pizzaa, jota runoilija tuskin koskaan ehti syömään. Tai jos rehellisiä ollaan niin pizzaa syötiin eläkkeen tilille napsahtamisen vuoksi.

Joko nyt saa syödä pizzaa?

Viikon aikana on tullut vietettyä aikaa tietenkin myös keittiössä, siellä suosikkipaikassani. On tullut leivottua muun muassa hyvin maukkaita daim-suklaakeksejä. Ja myös gluteenittomana versiona ciabatta-leipää. Pitäisi varmaan kirjoittaa tänne blogiin molempien leipomusten resepti. Ruokaa on toki kanssa tehty, esimerkiksi oman keittokirjan reseptillä makkarakastiketta, johon coca cola tuo mukavasti vaihtelua.

Colaisaa makkarakastiketta ja nuudeleita,
Hieno Aku Ankka purkki kekseillä.

Tässä oli tämän kertainen lihassairaan viikko. Toivottavasti jutusta jäi Sinulle positiivinen mieli, se nimittäin oli tarkoitus. Oikein hyvää tulevaa viikkoa aivan jokaiselle blogin lukijalle!

Lihassairaan viikko: leipomista, kasaamista sekä kaikkea muuta
Siirry sivun alkuun