Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta

Ensimmäinen osa Kööpenhaminan matkasta käsitteli tapahtumia yleisesti. Toisessa osassa käsittelyssä on ruoka, se elämän yksi parhaimmista asioista.Lähtöpäivänä nälkää säästeltiin laivalle, jossa pöytävaraus oli italialaisessa Tavolàta -ravintolassa. Ehkäpä tuolla tuli nautittua se reissun paras ruoka.

Alkuruokana oli ”Salumi Misti”, joka sisälsi ilmakuivattua kinkkua, hunajamelonia, salamivalikoima, grillattuja kasviksia, Bresaola-härkää ja kuivattua kirsikkatomaattia. Todella iso annos minulle ja erittäin maukas.

Maiju puolestaan valitsi ”Vitello tonnaton”, joka sisälsi kylmäsavustettua tonnikalaa, vasikanfilee tartaria ja latva-artisokkakreemiä. Hyvä valinta, sillä tonnikalaa oli mehevää ja tartar parasta mitä syönyt.

IMG_0313 IMG_0312

Pääruoaksi Maiju valitsi ”Risotto con asparagi e capesante”, eli paistettua kampasimpukkaa ja parsarisottoa, friteerattua purjoa ja tilliä. Maukasta ruokaa!

Itse söin ”Costine al Rosmarino”, eli haudutettua porsaankylkeä, tummaa rosmariinikastiketta, gorgonzola-gnoccheja sekä leikkopapu-tomaattisalaattia. Ruoka oli ihanan mureaa ja rasvaista, ehkäpä reissun paras ruoka.

IMG_0318 IMG_0315

Tiistaina matkustettiin Tukholmasta Kööpenhaminaan junalla. Aamulla syötiin laivalla reilu aamiainen, joka oli ihan maistuva. Pitkäksi venyneen junamatkan aikana syötiin junan mauttomia pöperöitä ja omia eväitä. Kööpenhaminan rautatieasemalla söin maailman parhaan kanavartaan tai siltä se ainakin nälkäisenä maistui.

Scandic Sydhavnen aamiainen oli sitä ketjun tuttua laatua. Kehut erityisesti pekonista, joka oli juuri sopivan rapeaa. Kalan puuttuminen aamiaiselta hieman ihmetytti.

Hotellin Meadow Garden -ravintolassa illallinen ei puolestaan ollut mikään upea kokemus. Oma annokseni, kuhaa hollandaisekastikkeella sekä perunoilla oli ihan syötävää. Maijun annoksessa puolestaan oli raakoja ostereita, merileväspagettia ja huonosti kypsennettyjä kasviksia. Valituksen myötä tilalle sai uuden ruoan…

IMG_0356 IMG_0358Reissuissa minula on perinne, että ainakin kerran on syötävä ribsejä. Tällä kertaa toteutin tämän Fisketorvet ostostoskeskuksessa sijaitsevassa Liberty Burgers & Grill -ravintolassa. Eipä mikään ihmeellinen makuelämys ollut. Maiju puolestaan tykkäsi fish & chips -annoksestaan.

IMG_0425 IMG_0427

Katuruoka on Kööpenhaminassa in ja se näkyy hyvin. Kävimme syömässä Strøget-ostoskadulla sijaitsevassa Shawarma Grill-housessa. Oikea lampaasta valmistettu kebab oli hieno makuelämys ja annoksessa oli myös hyvä hummus. Grillattua kanaa voi myös suositella.

IMG_0643

Smørrebrød eli tanskalainen voileipäkin tuli syötyä Nyhavnin Kompasset-ravintolassa. Olin ajatellut, että niitä ei saisi gluteenittomana. Niitä saikin ja vieläpä olivat hyvän makuisena.

Minun annoksessani pääraaka-aineena oli makrilli ja Maijulla savulohi. Oltiin molemmat oikein tyytyväisiä leipiin.

IMG_0586 IMG_0588

Aivan ydinkeskustassa sijaitseva intialainen ravintola Guru tarjosi vaihtelua ruokailuihin. Söin mausteista mangokanaa, joka oli hyvää, mutta vähän liian tulista minulle. Maijun syömä ”Spinach paneer” oli todella hyvä. Se on tyypillinen intialainen kasviscurry, joka valmistetaan pinaattisoseesta.

IMG_0643

Tässäpä reissumme ruokaan liittyvät tärkeimmät muistot. Syötiin toki paljon muutakin ruokaa reissussa, mutta kaikkea ei jaksa raportoida. Pääosin ruokia voi kehua paljon, eikä hintatasokaan yleisistä huomautuksista huolimatta ollut kotimaatamme korkeampi.

Fish & chips sekä
Fish & chips sekä
härkälihapullat M/S Silja Symphonylla.
härkälihapullat M/S Silja Symphonylla.
Hampurilainen Valbyparkenin ravintolassa.
Hampurilainen Valbyparkenin ravintolassa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa