Lämmin viikko kuvin – ”Tuntuu kuin olisin herännyt eloon”

Nyt on aika käydä kuluneen viikon tapahtumat perinteisesti läpi. Tämäkin viikko oli aurinkoinen ja lämmin, joten ulkoiltua tuli paljon.

Kesä se vain jaksaa pysyä päällämme, eikä se haittaa minua yhtään. Lämpö tekee nimittäin tosi hyvää lihaksilleni, tuntuu kuin olisin herännyt eloon. Toki kuivuuden myötä lisääntynyt pöly puolestaan vaikeuttaa hieman hengitystä. Onneksi näissä hengityslaitteissa on suodattimet, ilman niitä ei paljoa ulos voisi mennä.

Maa kaipaisi kuitenkin jo kovasti sadetta, että kasvu voisi jatkua. Saataisiin hyvä ja maistuva sato puhtaita kotimaisia marjoja, sieniä yms. Maasto on kuivaa lähes koko maassa, joten metsäpalojen riski on suuri. Älkää siis menkö polttamaan metsiä.

Tällä viikolla on tullut ulkoiltua joka päivä, lähinnä oman pihan alueella. Havaittua on tullut, että tuomi ja pihlaja kukkkivat. Etenkin jälkimmäisen kukinta taitaa olla huomattavasti etuajassa. Kuvissa myös muita havaintoja luonnosta.Ihmetystä tällä viikolla herätti taloyhtiön ilmoitustaululle jätetty lappu, jossa pyydettiin palauttamaan varastettu imuri. Onhan se ihme, jos imuri katoaa, kun sitä säilyttää viikkoja rappukäytävässä. Tuosta sai kivan kevennyksen päivään.

Minussa asuu pieni puutarhuri, joka ainakin yrittää kasvattaa jotain. Lasitetulla parvekkella tomaatintaimet lähteneet hyvin kasvuun. Aloitin kasvatuksen laittamalla tomaattiviipaleita multaan. Epäilin ideaa, mutta turhaan sillä se toimi hyvin. Lisäksi saatiin yhdeltä avustajalta basilikaa kasvatukseen.

Topi on joutunut allergian ja kuumuuden takia olemaan paljon sisällä. Sunnuntaina Topi pääsi ulkoilemaan ja tutustamaan pihaamme.

Tämmöinen viikko siis tällä kertaa. Lämmintä tulevaa kaikille lukijoille. 🙂

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa