Esteetön mökki jäi sydämiimme – Sinne palataan varmasti uudelleen

Esteetön mökki Multialla muutti lopullisesti käsitykseni matkailusta. Multialla sijaitseva puurakenteinen INVA-käyttöön sopiva mökki, josta löytyy tupakeittiö levitettävä vuodesohva kahdelle, eteinen, tilava makuuhuone 2 vuodetta, makuuhuone parivuode, makuuhuone 2 vuodetta, kodinhoitohuone, pesuhuone, sähkösauna ja terassit. Varaa mökki täältä.

Minä mökillä keskellä ei mitään (tai olihan siellä järvi sekä metsää). En olisi uskonut tätä vielä viime kesänä näkeväni, sillä lapsuuden ainoa mökkireissu jätti traumoja.

Matka kohti Keski-Suomea ja Multiaa käynnistyi lauantaina puolenpäivän aikaan. Matkan varrella pysähdyttiin ostamaan ruokaa, sillä meillä ei ollut mahdollisuutta päästä kauppaan kesken viikon. Tai siis niin luultiin, mutta erittäin ystävällinen yrittäjä pariskunta lupasi käyttää kaupassa, jos tarvetta on.

Minulle oli aluksi pieni järkytys Huvilarannan sijainti, sillä sinne mentiin pitkähköä soratietä pitkin. Olen asunut kuitenkin koko ikäni lähellä palveluita ja ilman sorateitä. Heti ensimmäinen ilta kuitenkin osoitti, että miksi mökkikirjan mukaan monet vuokraavat paikan uudelleen ja uudelleen.

Huvilaranta käsittää kolme huvilaa puhdasvetisen Isojärven rannalla. Villa Kantri on tilava, esteetön mökki, jonka terassi on rakennettu järvelle päin. Sen suunnittelussa on huomioitu erityisesti liikuntaesteiset, sekä etu- että takapihalla on luiskat sisälle. Sen pinta-ala on 134,5 m² ja siellä on sängyt 6:lle sekä vuodesohva 2:lle.

Esteetön mökki vamasten takana.
Esteetön mökki järven rannassa.
Esteetön mökki takapihan puolelta.

Villa Kantrissa on kolme makuuhuonetta, joista varmaankin kaikki soveltuisivat pyörätuolilla liikkuvalle. Me valitsimme huoneen, jossa oli yksittäiset vuoteet, jotka siirsimme lähelle toisiaan. Parivuode ei ole kätevin meille, sillä tarvitsemme kääntymisissä apua ja vuoteiden väliin pitää avustajan tarvittaessa päästä.

Huvilasta löytyy tilava olohuone sekä keittiö. Olohuoneesta löytyy kaksi sohvaa, kaakeliuuni, televisio. DVD-soitin ja nettiradio. Keittiö puolestaan on täysin varusteltu, eikä puutoksia havaittu.

Esteetön mökki, tilava pesuhuone

Pesuhuone oli todella tilava ja siellä olisi voinut vaikka pyöriä kahdella sähkärillä ympyrää. Saunakin soveltuu hyvin suihkutuolia tarvitsevalle. Itse kävin saunassa parikin kertaa, viimeksi olin käynyt jouluna 2004. Pesukone sekä kuivauskaappi löytyivät myös eli kotiin sai palata ilman pyykkivuorta.

Esteetön mökki ja sen tilava pesuhuone.

Ulkoa löytyi iso terassi, jossä oli kaasugrilli, pöytä sekä tuoleja. Terassin puolella oli myös luiska, jota kautta pääsi rannalle. Hyvin matalan rannan laiturille uskalsi ajaa sähkärilläkin.

Esteetön mökki mahdollisti myös kalastamisen pyörätuolilla.

Huvilaranta oli hieno elämys ja toi suurta vaihtelua perinteisiin matkakohteisiimme. On upea huomata, että kotimaastakin löytyy kohteita, joissa on otettu näin hyvin huomioon ihan jokainen ihminen. Paikka jäi meidän sydämiimme ja sinne palataan varmasti ensi vuonna. Ja niin me tehtiinkin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa