Kesä tulee – tiedossa pari matkaa ja uusi sähköpyörätuoli

Se kauan odotettu kesä on kohta täällä ja se tietää liikkumista suuntaan, jos toiseenkin. Tälle kesälle on luvassa kaksi viikon mittaista matkaa. Kesään lähdetään myös uuden sähköpyörätuolin voimin.

Saan uuden kauan odotetun sähköpyörätuolin käyttööni ensi viikolla. Tuo tulee toivottavasti helpottamaan elämääni huomattavasti. Tämä entinen alkaa olla jo aikansa elänyt ja pidempien matkojen ajaminen on yhtä tuskaa.

Kohta alkavaa kesää ajatellen tuo ajankohta on hyvin sopiva. Viime kesä oli jo tuon epävarman sähköpyörätuolin takia vaikea ajeluiden suhteen. Tuleva kesä olkoon siis loistava, kun alla on uusi menopeli.Minne kesä kuljettaa?

Meillä on toki suunnitelmia kesäreissujen suhteen. Tälle kesälle on tulossa ensin kesäkuussa matka Helsinkiin, jossa viivymme peräti viikon. Yleensä pääkaupungissa käydessä meillä on matkan aikana esimerkiksi joku konsertti, mutta tällä kertaa syy matkaan on vain lomailu.

Näin eläkeläisenä matkoille lähteminen ei ole mikään itsestäänselvyys. Se vaatii talven aikana säästämistä ja tarkkaa kulukuuria. Näin matkalle lähtö on mahdollista.

Henkilökohtaisen avustajan mukaan tarvitseva on aika heikossa asemassa matkailemista ajatellen. Vammaispalvelu toki korvaa avustajasta koituvat kulut, mutta vasta jälkikäteen. Eli ne rahat on myös säästettävä ensin.

Helsinki ei ole mitenkään kauhean tuttu paikka minulle. Toki sielläkin on tullut käytyä paljon, mutta lähinnä konserteissa, laivalle lähtiessä. Ja tietenkin lapsena olen käynyt kaikki ne pakolliset, kuten Linnanmäen huvipuisto ja Korkeasaaren eläintarha.

Emme halua etukäteen paljoa matkaa suunnitella, että voi ottaa rennosti ja mennä sen mukaan mikä tuntuu hyvältä. Suomenlinnassa on ainakin tarkoitus käydä ja tietenkin syödä oikein hyvin.

Elokuussa on sitten syntymäpäivieni tienoilla vuorossa viikon lomailu Multialla Keski-Suomessa. Siellä sijaitsee aivan ihana esteetön vuokramökki Villa Kantri. Olimme samalla mökillä jo viime kesänä ja ihastuimme paikkaan.

Huvilaranta käsittää kolme huvilaa puhdasvetisen Isojärven rannalla. Villa Kantri on tilava, esteetön vuokramökki, jonka terassi on rakennettu järvelle päin. Sen suunnittelussa on huomioitu erityisesti liikuntaesteiset.

Luvassa on siis todennäköisesti hieman erilainen kesä kuin moni muu edellinen. Tänä vuonna ei ole nimittäin tarkoitus matkailla kotimaata kauemmaksi. Samalla tulee oltua trendikäs, kun ei saastuta liikaa jaon mukana niissä ilmastotalkoissa.

Lopuksi vielä muistoja viime kesän matkoilta, jotka suuntautuivat jo mainitulle Multian esteettömälle mökille sekä Kööpenhaminaan. Jälkimmäiseen matkustettiin laivalla ja junalla Ruotsin kautta.

Elokuun reissu Cheekin uran päätöskeikalle meinasi unohtua kokonaan. Tai ehkä olisin vain halunnut unohtaa sen reissun, sillä aika surkea päätös siinä oli. Tuosta alempaa pääset lukemaan kirjoituksia kesästä.Linkit:

Vaikeuksien kautta Kööpenhaminaan
Kööpenhaminan valloitus: Toisessa osassa historiaa sekä gluteenitonta ruokaa
Kööpenhaminasta kotiin
Esteetön vuokramökki jäi sydämiimme – Sinne palataan varmasti uudelleen
Mökkiviikon menoa – Ulkoilua, grillaamista sekä saunomista
Järjestäjä palautti lippurahat ja lähetti Cheek kassit
Viikonloppu Original Sokos Hotel Vantaassa – Invahuone täysin soveltumaton käyttöömme

Junassa kohti Köpistä.
Junassa kohti Köpistä.
Frederiksbergin linna kuvassa.
Frederiksbergin linna kuvassa.
Kesä pimenee Multialla.
Villa Kantri illalla.
Mökki taustalla.
Mökki taustalla.
Saunomaan menossa.
Kävin saunassa vuosien tauon jälkeen.

Ei näe mitään.Mitä kuuluu sinun tulevaan kesään? Onko sinulla mahdollisuutta lähteä reissuun kesän aikana?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa