Ulkoilu on kivaa talvellakin – Tammikuinen viikko takana

Talvinen viikko alkaa olla ohi ja on siis tullut aika kirjoittaa, että mitä onkaan tapahtunut. Viikko on ollut hieman erikoinen, sillä olen ulkoillut oikein urakalla.

Torstaina oli tarkoitus mennä ostoksille Lidliin, mutta matka keskeytyi heti alkuun. Tuo vieressä sijaitsevan uuden Laitaatsalmen sillan hissi oli nimittäin lämmitykseen liittyvien ongelmien vuoksi poissa käytöstä. Kiertämään ei jaksanut lähteä, joten tuli sitten vain haukattua raitista ilmaa.

Perjantaina oli vuorossa käynti hammashoitolassa suuhygienistin luona hammaskiven poistossa. Aika mielenkiintoinen operaatio tuokin. En halua uudestaan joutua siihen, kun oli hiukan epämiellyttävä käynti. Edellisenä yönä oli satanut lunta reilusti, mutta hyvin pääsi eteenpäin sähköpyörätuolilla. Kiitos vaan auraajille hyvästä työstä.

Eikä tässä vielä kaikki viikon reippailu ulkona, sillä lauantaina kävin jälleen pihalla. Ehkäpä se uutisten lopettaminen jättää aikaa enemmän ja ulos tulee lähdettyä, kun ei sisällä ole jatkuvasti tekemistä. Kirkkaat valaistuvat päivät toki myös innostavat ulos.

Sortteerinlahti kuvassa.

Kuu möllöttää taivaalla.

Hammashoitolan edessä poseeraus.

Vauhdilla eteenpäin.

Ei päästy Lidliin.

Kasvi pihassa.

Huurteiset oksat.

Kulunut viikko on ollut kaurainen. On tullut nimittäin valmistettua kauralastuja sekä kauraisia sämpylöitä. Ne molemmat olivat tietenkin myös gluteenittomia. Kauralastujen resepti löytyy TukehuPullaas -blogin puolelta.

Kauralastut lautasella.

Maijulle joululahjaksi ostamani nukkekoti oli viallinen, joten se piti ikävä kyllä palauttaa takaisin myyjälle. Käytiin viikko sitten ostamassa Prismasta Lundby nukkekoti, johon Maiju on ehtinyt jo rakentelemaan itse huonekaluja.

Maijun nukkekoti.

Lauantaina käytiin myös kuvaamassa myös Maijun hienoa nukkea. Tässä hieno kuvasarja nukesta.

Ulkoilu kuuluu myös sammakoille

Topi on ollut myös menossa mukana tälläkin viikolla. Höpsö sammakko on ollut hiukan jumissa paikassa, jos toisessa. Jumppaaminen päättyi, kun Topi jäi jumiin jumppakepin alle. Onneksi rakas Papu riensi apuun nopeasti ja pelasti Topin. Ulkona Topi puolestaan lensi pää edellä lumihankeen.

Topi  sammakon jumppa.

Pää upposi hankeen.

Sunnuntai oli kebab-päivä, kun tilattiin ruokaa kotiin. Tällä kertaa paikallisesta Sahmaran kebabista tilatut annokset olivat ilmaisia, kun edellisellä kerralla heillä oli uudenlaista kebabia ja se ei ollut kovinkaan hyvää. Tässä asiakaspalvelussa on monelle mallin ottamista.

Iso kebab.

Tammikuinen viikko oli tällä kertaa ulkoilu painoitteinen ja sen myötä kuvia on tullut otettua paljon. Blogin puolella viikko on ollut erittäin hiljainen, sillä kirjoitin vain yhden jutun, joka käsittelee minun fysioterapiaa.

Miten sinun viikko on mennyt? Oletko ehtinyt nauttimaan auringosta ja raikkaasta pakkasesta? Oikein hyvää tulevaa viikkoa juuri sinulle!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.