Uusi sähköpyörätuoli, rakkaan sairastelua sekä talvista menoa

Tällä viikolla tammikuu vaihtui jo helmikuuksi, joten talvi on taas lähempänä loppumistaan. En ole yhtään innoissaan. 😉 Kevään odottamisen lisäksi nyt voin odottaa myös uuden sähköpyörätuolin saapumista. Elämme siis jännän äärellä.

Torstaina säät sallivat sen verran, että päätin lähteä käymään pitkästä aikaa Lidlissä. Tällä kertaa kauppaan menon esteeksi ei tullut pakkasen takia toimimaton hissi, mutta lumi tuli. Hissille menevä kevyen liikenteen väylä on siinä kunnossa, ettei pyörätuolilla pääse mitenkään perille saakka.

Lunta on paljon.

Uusi sähköpyörätuoli keväällä

Lopulta tiistaina koitti se kauan eli syksystä asti odotettu uuden sähköpyörätuolin tiimoilta käynti apuvälinekeskuksessa. Tuleva Otto Bock Juvo B6 sähköpyörätuoli vaikutti oikein hyvältä ja se laitettiin tilaukseen. Ensimmäisen kerran pitäisi päästä testaamaan menopeliä maaliskuun puolivälissä.

Tämä nykyinen sähköpyörätuoli on ollut käytössä yli kuusi vuotta ja kilometrejä on kertynyt mittariin lähes 10 500. Viime vuosi alkoi näyttää, että romuttamo kutsuu kohta. Syksyllä sitten aloin kysellä uutta, mutta yhteiskunnan rajalliset resurssit taisivat tulla esteeksi hoitaa asia kuntoon silloin. Hyvä että nyt onnistuu.

Uusi sähkäpyörätuoli.

En oikein välitä talvesta, kuten olette varmasti jo aiemmin huomanneet. Joku hohto talvessa kuitenkin on ja se vain kuuluu olla. Tällä kerralla talvi on ollut ihan oikea eli lunta ja pakkasta on molempia ollut. Tälläkin viikolla onkin tullut otettua hienoja maisemakuvia.

Telakka Laitaatsalmen takana.

Poukkusalmi tuolla kaukana.

Pihlajavesi kuvassa.

Mänty hangessa.

On lunta paljon.

Ostin tällä viikolla kaupasta hedelmiä, on muuten aika harvinaista. Viime aikoina olen yrittänyt lisätä kasviksia ja hedelmiä ruokavalioon. Niistä banaanit päätyivät keskiviikkona valmistamaani piirakkaan. Toisessa alapuolella olevasta kuvasta löytyy Maijun kokkaamat lihapullat tomaattikastikkeella.

Banaanipiirakka murotaikina.

Lihapullat tomaattikastikkeella.

Maijun viikko puolestaan on mennyt keuhkokuumeesta toipuessa, mutta onneksi lääkkeet ovat auttaneet ja kunto aikaa olla jo parempi. Maiju on jaksanut ottaa Instagramiin söpöjä kuvia. Kuvissa on esiintynyt muun muassa nukkeja sekä Uni-yksisarvinen.

Nukkeja hyllyllä.

Uni ja nuket.

Nukkekodin yläkerta.

Tässä tämän viikon aikana tapahtuneet asiat lyhyesti kerrottuna. Ensi viikolla on luvassa hieman jännitystä elämään, kun vammaispalvelun uusi kyytikeskus aloittaa toimintansa. Tämä hieno systeemi ei ole toiminut kovin hyvin muuallakaan, mutta ehkä yllätyn positiivisesti.

Lopuksi haluaisin mielelläni kuulla, että miten sinun viikkosi on mennyt? Oikein hyvää tulevaa viikkoa kaikille ruudun toisella puolella. 🙂

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.