Kevättä enteilevä aurinko, ystävänpäivä ja muut viikon jutut

Aika se ei hidasta kulkuaan ja nyt helmikuu on hurahtanut jo yli puolenvälin. Yksi viikko on taas ohi, joten on tullut aika kirjoittaa juttua menneestä ajasta.

Tiistaina ennakoin seuraavaa päivää varten ja kokeilin tehdä jotain hyvin erilaista ruokaa. Tein meidän kaikkien tuntemaa sekä kissa Karvisen rakastamaa Lasagnea. Erikoista tässä ruoassa oli se, että tein lasagnen kattilassa. Näin ruoka valmistuu hyvin nopeasti. Ohje makoisaan ruokaan löytyy TukehuPullaas -blogista.

Lasagnea kattilassa.

Torstaina vietettiin ystävänpäivää ja me käytiin Maijun kanssa romantillisesti ruokakaupassa. Edellisestä kerrasta olikin paljon aikaa, kun edellisellä viikolla kyytikeskus ei lähettänyt taksia ja ulkona sohjo on liikaa vaikeuttanut liikkumista. Tällä kertaa kyytikeskus toimi kohtuullisen hyvin.

Ystävänpäivänä herkuteltiin erään paikallisen kahvilan valmistamaa kääretorttua. Saatiin myös kääretortun tuoneelta siskoltani hieno kukkakimppu.

Hieno kukkakimppu.

Kahvia ja kääretorttua.

Aurinko näyttäytyi

Perjantaina kevättä ennakoiva aurinko paistoi ihanasti ja lämmitti jo ikkunan läpi. Tuostahan minä vilukissa nautin suunnattomasti, kun oli niin ihanan lämmin. Kovan tuulen takia en kuitenkaan uskaltanut ulos asti lähteä.

Tällä hetkellä odotan todella kovasti kevättä ja sitä, että pääsen ajelemaan uudella sähköpyörätuolilla ympäri kaupunkia Maijun kanssa. Viime kesänä nuo ajelut jäivät vähemmälle, kun tämä nykyinen menopeli ei ollut kovin luotettava. Odottavan aika on kuitenkin pitkä, mutta hyvää kannattaa odottaa.

Ihana aurinko.

Maiju ja Pietari.

Perjantaina aurinko houkutteli parvekkeelle päivää paistattelemaan keltaisen halinallen ja yhden Maijun söpöistä nukeista. He odottavat kovasti kevättä.

Aurinko hellii kaksikkoa.

Lauantaina oli puolestaan meillä leivonta -ja ruoanlaitto päivä. Tehtiin päivän aikana gluteenitonta kinkku-tonnikalapizzaa, oikein makeaa klementtiinipiirakkaa muropohjalla sekä perunarieskaa. Viimeisimpänä mainittu oli tehty perunamuusin tähteistä. Hyvää ruokaa ei kommentteja hukkaan heittää.

Klementiinipiirakkaa nam.

Topi vietti myös ystävänpäivää rakkaan Papun kanssa. Otettiin heistä kuva aiemmin jutussa mainitun kukkakimpun kanssa. Toisessa kuvassa Topi puolestaan tutustumassa kaimaansa, joka saapui taloon tällä viikolla.

Topi ja Papu.

Topit ja Tessu,

Tähän viikkoon ei kuulunut mitään erikoisempaa, kuten tämä juttu jo kertoo. Jostain syystä kuviakaan ei tällä viikolla tullut kauheasti otettua. Toisaalta on ihan mukava välillä viettää tämmöisiä viikkoja.

Mutta miten sinun viikkosi on tällä kertaa mennyt? Joko sinä olet päässyt nauttimaan keväisestä auringosta?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.