Sydän kunnossa sekä muut viikon kuulumiset nyt luettavissa

Nyt jo lähes loppuun kulunut viikko on ollut täynnä vaihtelevaa menoa. Murheellisten tai ennemminkin haikeiden juttujen lisäksi viikkon mahtui yksi todella positiivinen asia, kun sain kuulla sydän on yhä kunnossa.

Edellisen viikonlopun kyytikeskus sekoilu oli maanantaina ensimmäisenä selvittelyssä. Onneksi ei tarvinnut edes laittaa palautetta asiasta, kun kuljetuksen pääosin maksavalta taholta Sosterilta otettiin yhteyttä ja pahoiteltiin asiaa. Kuljetuksesta vastaava Etelä-Savon taksi oli puolestaan myöntänyt virheensä. Ei silti yhtään jaksaisi tätä ihme säätöä.

Tiistai oli suuren pettymyksen päivä, kun urheilu tarjosi ikäviä puoliaan, Minä olen kova SaiPan kannattaja ja paljon odotetut pudotuspelit päättyivät heti alkuunsa. Voin kertoa, että otti päähän pahemman kerran.

Toiveikas ennen ottelua.

Sydän on kunnossa

Lihassairauteeni Duchennen lihasdystrofiaan liittyy usein myös sydämen vajaatoimintaa. Minulla tuo todettiin jo vuonna 2002. Lääkityksen avulla sydän on onneksi pysynyt ihan hyvässä kunnossa. Tilannetta toki seurataan vuosittain. Perjantaina kävin kontrollissa ja kaikki sydämen osalta on ennallaan.

Myös hengityksen kontrollointi säännöllisesti on tärkeässä osassa sydän asioissa. Nimittäin huono hengitys lisää sydämen kuormitusta ja se ei johda mihinkään hyvään asiaan.

 Sydän on kunnossa.

Meillä on parhaillaan menossa uuden henkilökohtaisen avustajan rekrytointi, kun Maijun toinen työntekijä vaihtui. Yksi minun avustaja siirtyi puolestaan Maijulle töihin ja minä etsin puolestaan parhaillaan uutta avustajaa itselleni.

Viime sunnuntaina istutin multaan chilin sekä tillin siemeniä. Chili on ehkä hieman jo vähän myöhässä, mutta katsotaan alkaako se kasvaa kunnolla ja ehtiikö tuottamaan satoa tulevan kesän aikana. Sen näkee sitten myöhemmin.

Disney prinsessat työn touhussa.

Maijun unelma

Maiju on keräillyt paljon Disneyn hahmoihin liittyviä juttuja. Kokoelmista löytyy muun muassa useita pehmoleluja sekä edellisessä kuvassa nähtyjä nukkeja. Maijun suuri unelma olisi päästä käymään Pariisin Disneylandissa. Olemme alkaneet miettiä, että miten reissu saataisiin onnistumaan.

Topit ja Tessu,

Legendaarinen Muumi-limu tuli tämän viikon maanantaina kauppoihin isoissa 1,5 litran pulloissa. Samalla kauppoihin tuli myös uusi Muumi maku, Mustikka-Vadelma. Olihan sitä uutta mustikka-vadelma Muumia pakko heti ostaa. Oli kyllä oikein maukasta tämäkin Muumi.

Topi ja Muumi-limu.

K-citymarket myi kuluneella viikolla porsaan kassleria todella hyvään hintaan. Päätin tehdä sen innoittamana revittyä possua pitkästä aikaa. Tuo ruoka on sellainen, että joka kerta tuntuu tulevan entistä parempaa, kun hoksaa jonkun jipon. Itse tehdystä marinadista valmistui myös cola-kastike. Näiden kaverina perunamuusi.

Tilasin MatSmartista äskettäin edullisesti laktoositonta maitojauhetta. Perjantaina valmistettiin sitten gluteenitonta pannukakkua. Kolmannessa kuvassa puolestaan on katkarapurisottoa, jota valmistin Maijulle. Itse en kauheasti välitä katkaravuista, mutta mielelläni valmistan niistäkin ruokaa.

Revittyä possua ja perunamuusia.

Maijun risotto.

Ihanaa pannukakkua.

Nyt alkaa olla hyvä liikkua ulkona, kun sohjo sekä jää on suurimmilta osin sulanut kulkuväyliltä. Sunnuntaina ei ollut kova tuuli, joten käytiin nauttimassa auringosta ja otettiin kuvia.

Pihalla jäätä särkemässä.

Maiju söpöliini.

Tästä viikosta sai kirjoitettua harvinaisen pitkän jutun, joten paljon on siis ehtinyt tapahtua. Haluaisin myös kuulla, että miten sinun viikko on edennyt?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa