Lue nyt viikon kuulumiset: Maijun syntymäpäivä ja paljon ulkoilua

Tällä viikolla saatiin nauttia vähän ennakkoon tulevaa kesää. Lähes koko kulunut viikko on nimittäin ollut vuodenaikaan nähden lämmin. Lisäksi viikkoon mahtui muun muassa Maijun syntymäpäivät.Kulunut viikko on ollut todella lämmin, kun lämpömittarin lukemat ovat nousseet lähelle kahtakymmentä astetta. Ulkona on pystynyt olemaan ilman takkia ja suojaisessa paikassa jopa t-paidassa. Se on hyvin harvinaista tähän vuodenaikaan, että minä hyvin helposti kylmävänä tarkenen noin vähissä vaatteissa ulkona.

Kahvia ulkona perjantaina.

K-Marketin invapaikalla.

Maanantai oli pilvinen.

No ensi viikolla palataan normaaliin, kun on luvattu lämmintä alle kymmenen astetta. Ensi viikolla vietetään vappua, joten silloin pitääkin olla kylmää ja sateista.

Maijun syntymäpäivä

Vietettiin tiistaina Maijun syntymäpäivä ihan kahdestaan. Tai oli paikalla tietenkin pari henkilökohtaista avustajaa, sillä ei pärjätä kovin pitkää aikaa ihan kahdestaan. Tuohon on tietenkin tottunut ja meillä on avustajille huone, jossa voivat viettää aikaansa. Samalla meillä on omaa tilaa.

Leivoin syntymäpäivän kunniaksi edellisenä viikonloppuna gluteenitonta voileipäkakkua, jonka täytin kinkkusuikaleilla, salsalla ja tuorejuustolla. Nuo kaikki vain sekoitettiin keskenään ja levitettiin leipäkerrosten väliin. Upea koristelu herätti huomiota sosiaalisen median puolella.

Ruuaksi valmistin itse marinoitua hunajabroileria, pekoniin käärittyä parsaa sekä lohkoperunoita. Makea herkku oli suklaa-suolakaramellipiirakka, mutta se ei ollut kovin kuvauksellinen. Kuvaa siitä ei siis edes otettu. Noiden parsojen resepti löytyy ruokablogista.

Itse marinoitua hunajabroileria, pekoniin käärittyä parsaa sekä lohkoperunoita!

Pekoniin käärittyä parsaa.

Kukkia voileipäkakun pinnalla.

Lidlin oli saapunut myyntiin grillijuustot ja sen kunniaksi päätimme taas grillata pihasta löytyvässä katoksessa. Maijulle paistettiin yllättäen hiillosmakkaraa. Minulle puolestaan oli -60 % alennuksessa olleita possun ulkofile pihvejä. Grilliin meni myös näön vuoksi vähän kasviksia.

Grillistä tuli ruokaa.

Kivikylän pihvejä.

Veljeni Henkka sairasti samaa lihassairautta kuin minä. Hän kuoli sairauden murtamana seitsemän vuotta sitten, 38-vuotiaana. Kirjoitin tämän viikon aikana pienen kirjoituksen aiheesta. Tuon jutun pääset lukemaan täältä.

Aloitin kaksi viikkoa sitten ulkoiluhaasteen, jossa lupasin käydä ulkona seuraavan 150 päivän ajan. Haaste on lähtenyt oikein hyvin käyntiin, sillä olen käynyt ulkoilemassa ihan jokaisena päivänä. Ulkoilulla on uskomattoman hyvä vaikutus virkeyteen ja unen laatuun. Suosittelen lämpimästi kaikille lähtemistä mukaan tähän haasteeseen,

Lämpö hellii vamasta.Kangasperhonen puun oksalla.

Tämän viikon kuulumiset olivat tällä kertaa tässä. Miten sinun viikko on kulunut? Oletko ehtinyt nauttimaan auringosta ja lämmöstä?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa