Tatuointi, pieniä vieraita ja epäonnistuminen – Nyt viikon kuulumiset luettavissa

Kalenteriin käännettiin nyt jo toukokuu ja sen kunniaksi lämpötilat laskivat hurjasti. Kuluneeseen viikkoon on mahtunut myös ulkoilua, vaikka siihen liittynyt haaste menikin mönkään.Maanantaina Maijun pitkäaikainen haave uudesta tatuoinnista toteutui, kun hän kävi ottamassa tatuoinnin Savonlinnan New Era Tattoossa. Uudessa tatuoinnissa on meidän rakas Topi-sammakko. Eikö olekin hieno tatuointi?

Topi muistuttaa hengittämisestä.
Topi muistuttaa hengittämisestä.

Talvi päätti tulla loppuviikosta takaisin kunnon lumimyrskyn voimin. Kesä on siis hetkeksi ohi. Monet olivat jo ehtineet luopua talvirenkaista ja luistelivat liikenteen seassa.Nyt on pakko tunnustaa, että kolme viikkoa sitten aloittamani ulkoiluhaaste epäonnistui perjantaina. Ehdin ulkoilemaan kahdeksantoista päivän ajan, kunnes siihen tuli loppu. Ei vaan kertakaikkiaan huvittanut lähteä ulos. Onneksi tuo haaste ei ollut kovin vakava.

Ennen tuota repsahdusta olin käynyt viikon aikana reippaasti ulkoilemassa neljänä päivänä, vaikka sää ei ollutkaan mikään mahtava. Toki pyrin haasteen hävittyä ulkoilla päivittäin. Innostus lähteä ulos edes vähäksi aikaa on haasteen myötä löytynyt.

Laitaatsalmen sillalla on kiva ajaa.
Laitaatsalmen sillalla on kiva ajaa.
Maisema Laitaatsillan telakalle.
Maisema Laitaatsillan telakalle.
Sillan alta näkyy upea maisema Saimaalle.
Sillan alta näkyy upea maisema Saimaalle.
Koivu on saanut lehtensä.
Koivu on saanut lehtensä.
Nukke ottaa aurinkoa.
Nukke ottaa aurinkoa.
Käpy ja tuntematon kasvi.
Mikä kasvi?

Toukokuu käyntiin

Kuluneella viikolla vietettiin perinteistä suomalaista ryyppy juhlaa eli vappua. Pysyttiin Maijun kanssa kotona, pientä ulkoilua lukuunottamatta. Aattona paistettiin pizzaa, jossa oli täytteenä pepperonia, tonnikalaa sekä puhvelimozzarellaa. Jälkimmäinen oli hyvä alennus löytö, se oli nimittäin Lidlissä 30 alessa yli viikkoa ennen päiväystä.

Matsmart myy 20-90 prosentin alennuksella tuotteita, jotka muuten usein päätyisivät jätteeksi.

Lippu salkoon Vapun kunniaksi.
Lippu salkoon Vapun kunniaksi.

Kuplamuovin poksuttelu on hyvin terapeuttinen harjoittelu, joka lieventää stressiä. Maijulle tuli postissa palapelille kehys ja sen mukana paljon kuplamuovia. Vein poksuttelun uudelle tasolle, kun ajoin yli sähköpyörätuolilla. Oi sitä riemua ja pauketta. Tämä video tuo sinutkin mukaan tähän.

Kirjoitus alkakoon.

Lauantaina meillä kävi kylässä siskoni perheineen. On mukava nähdä noita pikkuisia nykyään useammin, kun asuvat nykyään niin lähellä. Eivät enää ujostele käydessään.

Pikkuinen Heikki kävi kylässä.
Pikkuinen Heikki kävi kylässä.

Sunnuntaina kävin Savonlinnan jäähallissa järjestetyillä rakennusmessuilla. Ei tuolla ollut tälläkään kertaa mitään ihmeellistä tarjontaa. Voi vain ihmetellä miksi yritys haluaa antaa mahdolliselle asiakkaalleen itsestään kuvan, ettei yhtään kiinnosta. Vai eikö vammaista ihmistä pidetä semmoisena, joka remontoisi kotiaan?

Viikko oli täällä suunnalla tällä kertaa tämmöinen. Ensi viikolla tulee varmasti ulkona oltua enemmän, kun lupasivat taas oikeita keväisiä kelejä.

Miten sinun kulunut viikko on mennyt? Miten vietit Vapun? Oikein hyvää ja lämmintä tulevaa viikkoa Sinulle!Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa