Lämmin syksy, uudet silmälasit – viikon kuulumiset nyt luettavissa

Tämä kulunut viikko on ollut ajankohtaan nähden hyvin lämmin ja sen kunniaksi on tullut ulkoiltua reilusti. Lisäksi sain muun muassa uudet silmälasit. Mitä muuta viikko sisälsi? Se selviää, kun klikkaat itsesi eteenpäin!
Reilut kaksi viikkoa sitten kävin Savonlinnan Specsaversiltä hommaamassa uudet silmälasit. Toki kävin myös näöntarkastuksessa, mutta kuulemma minulla on yhä rekkamiehen näkö. Tietenkin lasien kanssa, sillä ilman niitä olen todella huono näköinen. En oikeastaan näe mitään ilman laseja. Näkö ei ollut muuttunut kahdessa vuodessa suuntaan eikä toiseen.

Maailmankuulu yhdysvaltalainen rap-artisti will.i.am on suunnitellut nämä minunkin 179 euroa maksaneet kehykset yksinoikeudella Specsaversille. Hänen suunnittelema mallisto koostuu 14 silmälasikehyksestä ja kolmesta aurinkolasikehyksestä.

Uudet silmälasit näyttävät hyvältä.
Tässä ovat uudet silmälasit.

Lämpöaalto toi iloa syksyyn

Kulunut viikko on ollut poikkeuksellisen lämmin vuodenaikaan nähden, sillä lämpömittari on enimmillään näyttänyt jopa kahtakymmentä astetta. Nyt on fiksua ulkoilla reilusti ja viettää esimerkiksi vähemmän aikaa sosiaalisessa mediassa. Siellä se on nimittäin aikaa pyöriä talven aikana kyllästymiseen saakka.

Lämmin sää, ajelulla pihalla.

Syksyn värit näkyvät puissa.
Puissa näkyy punaisia, oransseja…
... sekä oransseja  värejä.
… sekä oransseja värejä.
Maijun kanssa ulkoilemassa.
Käytiin yhdessäkin ulkoilemassa. Ja mie en kaatanut tuota puuta.

Vaahteranlehti avustajan kädessä.

Nykyään puhutaan todella paljon muovijätteen haitoista ja se on tietenkin vain hyvä asia. Oltiin tilattu Sosterin kautta uusia hengitystuen suodattimia, kun ne olivat päässeet loppumaan. Oltiin todella iloisia, kun saatiin suodattimia laatikollinen. No totuus oli kuitenkin aivan erilainen kuin luultiin. Kuuden suodattimen pakkaamisessa oli käytetty näin hurjasti muovia.

Hurjasti muovia.

Tuo perhanan korona on alkanut leviämään taas todella hurjaa vauhtia. Muistakaa nyt ihmiset pestä niitä käsiänne tarpeeksi usein ja käyttäkää maskeja, jos liikutte paikoissa, joissa ei voi pitää niitä turvavälejä. Ja jos itse haluat sen koronan niin me muut ei välttämättä sitä haluta.

Viime viikolla kerroin todella ikävästä kaverista nimeltään painehaava. Onneksi tuo alkaa näyttää jo paljon paremmalta, kun on saanut tehokasta hoitoa. Ja minä olen malttanut levätä myös päivällä, se jos jokin on todellinen ihme. Painehaavat on kuitenkin otettava todella vakavasti, sillä ilman hoitoa niistä tulee todella suuri ongelma.

Lauantaina esiinnyin kuvassa Frozen elokuvista tutun lumiukko Olafin kanssa. Innostus tähän tuli uudesta Disney+ -suoratoistopalvelusta, jonka Maiju tilasi meille hyvällä tarjouksella vuodeksi. Palvelusta löytyy muuten todella paljon katsottavaa ihan jokaiselle. Suosittelen lämpimästi!

Minä ja Olaf.

Minun viikko oli tällä kertaa tässä. Miten sinun viikko on tällä kertaa sujunut? Toivottavasti oikein hyvin ja lämpimästi!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.